Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:36:28

СБУ викрила угруповання на інспіруванні штучних міжетнічних конфліктів

16.04.2018   12:26

Співробітники Служби безпеки України викрили у Чернігові організоване угруповання, яке здійснювало провокації, спрямовані на розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі в інтересах країни-агресора.

Правоохоронці встановили, що організатором провокацій є мешканець одного з південних регіонів нашої країни. Виконавців «замовлених» спецслужбами РФ акцій зловмисник підшукував у різних областях України за допомогою соціальних мереж.

Оперативники спецслужби задокументували нанесення антисемітських написів на будівлі чернігівської синагоги мешканцем обласного центру. Під час обшуку у його помешканні правоохоронці виявили «інструкції» стосовно ведення підривної діяльності та матеріали з антисемітською і проросійською пропагандою.

За висновками фахівців виявлені матеріали містили відверті заклики щодо агресивних дій стосовно представників певної національної меншини, провокували ворожнечу між людьми різних національностей та віросповідань. Зазначені брошури зловмисник отримував від свого «куратора» через Інтернет і в подальшому тиражував їх за допомогою принтеру.

Як відомо, раніше під час брифінгу заступника Голови Служби безпеки України Віктора Кононенка оприлюднено інші факти інспірування російськими спецслужбами штучних міжнаціональних конфліктів у різних регіонах нашої країни.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Прес-центр СБ України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини