Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:11:01

Вандали залишили чернігівську багатоповерхівку без газу

12.04.2018   13:03

Через стороннє втручання в систему газопостачання мешканці 36 квартир 9-поверхового будинку по пр-ту Миру, 143-а залишились без газу. Невідомі особи перекрили вентиль на будинку і розтрощили загальнобудинковий лічильник.

У четвер вранці, 12 квітня, на лінію аварійної служби газу «104» надійшло повідомлення від поліції про відсутність газу в квартирах по пр-ту Миру, 143-а. На місці події бригада АДС виявила, що вентиль на газопроводі - вводі в будинок перекритий, ящик, де знаходиться будинковий лічильник зламано, а сам прилад обліку виведений з ладу. Таким чином невідомою особою або групою осіб було самовільно перекрито подачу блакитного палива на будинок, чим поставлено під загрозу безпеку мешканців, і нанесено матеріальний збиток компанії «Чернігівгаз».

Як повідомив головний метролог «Чернігівгазу», через те, що в конструкції даного лічильника не передбачена обвідна лінія, підключення газопостачання поки що неможливе. Задля уникнення можливого витоку газу аварійна бригада встановила на газопровід заглушку. Пошкоджений лічильник демонтовано і відправлено на діагностику, після чого буде зроблений висновок чи підлягає він ремонту.

«Люди, які вчинили дане правопорушення, в першу чергу зашкодили самим мешканцям будинку. Ймовірно, лічильник взагалі доведеться міняти. А через те, що в обмінному фонді такого типорозміру наразі немає, споживачам доведеться чекати на відновлення газопостачання не один день», - зазначив головний метролог «Чернігівгазу» Ігор Швець.

Після встановлення лічильника газовикам потрібно буде провести перевірку на герметичність системи та контрольну опресовку стояків. Для безпечного виконання цього процесу необхідно попасти у кожну квартиру, і тільки після цього буде здійснено повторний пуск газу в будинок.

Це вже не перший випадок коли невідомі особи пошкоджують будинкові вузли обліку. Впродовж останніх двох років було зафіксовано вже 8 подібних втручань. ПАТ «Чернігівгаз» вкотре наголошує і застерігає: самовільне втручання в роботу газових мереж та приладів може мати серйозні наслідки для здоров’я та життя людей, а тому вдаватися до таких дій категорично заборонено.


ПАТ «Чернігівгаз»
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини