Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:07:45

Рух - це життя!

31.03.2018   11:04Агенцiя

Саме це давно відоме гасло стало основним лейтмотивом спільного засідання Координаційних рад з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності при облдержадміністрації, райдержадміністраціях, виконавчих комітетах Ніжинської, Новгород-Сіверської, Прилуцької, Чернігівської міських рад.

Захід відбувся 30 березня під головуванням заступника голови ОДА Наталії Романової. До речі, вперше у форматі веб-зв’язку з усіма районами та містами області. Участь у засіданні також взяли представники нещодавно утворених об’єднаних територіальних громад.

Наталія Романова підкреслила, що проведення засідання координаційних рад саме у такому форматі дає додаткові можливості для обміну практичним досвідом, раціональними порадами, адже тема популяризації оздоровчої рухової активності є дуже важливою.

З минулого року з метою формування у населення потреби в оздоровчій руховій активності на Чернігівщині проводиться оцінювання фізичної підготовленості населення. Про це та інші заходи з реалізації в області Національної стратегії з оздоровчої рухової активності «Рухова активність — здоровий спосіб життя — здорова нація» присутнім повідомила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш.

Посадовець акцентувала, що в ряді районів та міст області досі не створені відповідні Координаційні ради і практична робота по суті не проводиться. Результати проведення минулорічного оцінювання фізичної підготовленості населення показали, що переважно жителі області не займаються руховою активністю, зокрема, вкрай низька популярність спортивного бігу. Разом з тим, було відзначено роботу Ніжинського району, де не лише зуміли зберегти минулі напрацювання, а й активізували залучення населення до фізичної культури.

Представник обласного відділення Комітету з питань фізичної культури та спорту Міністерства освіти і науки Анатолій Скрипченко зазначив, що небажання молоді займатися фізичними вправами, фізкультурою вже через декілька років може негативно позначитися на їх здоров’ї.

Підсумовуючи результати обговорення, Наталія Романова підкреслила, що вирішення всіх порушених питань потребує об’єднання зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, посилення взаємодії всіх суб’єктів, на які покладено завдання здійснення заходів із реалізації політики у сфері фізичної культури та спорту. Необхідно у найкоротший термін провести розширену інформаційну роботу стосовно проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення та розробити графіки його проведення. Адже набагато менше ресурсів потрібно для профілактики, ніж для боротьби з наслідками малорухливого способу життя та викликаних цим проблем зі здоров’ям.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини