Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:22:27

З забудовника стягнуто кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту

16.03.2018   12:25

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді прокуратурою області виявлено недобросовісного забудовника, що намагався ухилитися від сплати до місцевого бюджету 700 тис. грн. коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Як встановлено, в м. Мена суб’єктом господарювання розпочато будівництво приміщення для здійснення підприємницької діяльності. Згідно договору про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста забудовник мав перерахувати до місцевого бюджету 8% від вартості будівництва.

Водночас, після завершення будівництва та введення об’єкта в експлуатацію забудовник фактично відмовився від подальшого виконання взятих на себе зобов’язань.

Реагуючи на виявлені порушення та з метою стягнення заборгованості зі сплати визначених угодою про пайову участь коштів прокурор звернувся з позовом до суду. Разом з тим, забудовник подав зустрічний позов з вимогою визнати договір з міською радою недійсним з підстав його укладення внаслідок помилки.

Враховуючи, що прокурором у суді надано достатні та обґрунтовані докази на підтвердження власних позовних вимог та спростування зустрічного позову відповідача, господарський суд позов забудовника відхилив, підтримавши правову позицію прокуратури.

Київський апеляційний господарський суд також позицію прокурора визнав обґрунтованою та у задоволенні апеляційної скарги відповідача відмовив.

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду постановою від 06.03.2018 залишив касаційну скаргу відповідача без задоволення, а рішення судів попередніх інстанцій – без змін.

Наразі Київським апеляційним господарським судом за апеляційною скаргою цього ж суб’єкта господарювання переглядається ще одне рішення господарського суду Чернігівської області, винесене за результатами розгляду позову прокурора про стягнення 315 тис. грн. пайових внесків до бюджету Менської міської ради. У зв’язку з цим робота із зазначеного питання триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини