Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:54:13

В облраді обговорені проблемні питання покращення протипожежного захисту соціальних закладів області

02.03.2018   07:39Агенцiя

1 березня у Чернігівські обласній раді відбулась розширена нарада з питань покращення протипожежного захисту в закладах освіти, охорони здоров'я, відпочинку та оздоровлення, будинках для людей похилого віку та осіб з інвалідністю державної й комунальної форм власності.

Під час засідання тимчасово виконуючий обов'язки начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям УДСНС України у Чернігівській області підполковник служби цивільного захисту Родіон Лігун під час свого виступу довів присутнім, що інспекторським складом Управління проведено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 1078 закладах, з них: 964 дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах; 68 закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням; 26 будинках для людей похилого віку та інвалідів і 20 закладах відпочинку та оздоровлення державної і комунальної форми власності. За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 1088 керівників закладів та відповідальних посадових осіб. Також до Чернігівського окружного адміністративного суду подано 38 позовних заяв про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) у вигляді повного або часткового зупинення експлуатації будівель, споруд та приміщень.

Крім того, було зазначено, що такий стан справ обумовлений відсутністю належного фінансового й матеріально-технічного забезпечення, тож гострота проблем вимагає вжиття невідкладних організаційних та превентивних заходів з боку органів державної влади та місцевого самоврядування для покращання протипожежного захисту вищезазначених об'єктів.

На завершення розширеної наради обговорені проблемні питання та пропозиції щодо приведення закладів освіти, охорони здоров'я, відпочинку та оздоровлення, будинків для людей похилого віку та осіб з інвалідністю у належний протипожежний стан.
 

УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини