Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:05:01

За минулий рік служба "104" "Чернігівгазу" відреагувала на майже 21 тисячу заявок споживачів

28.02.2018   11:45Агенцiя

Впродовж 12 місяців 2017 року на екстрений номер «104» ПАТ «Чернігівгаз» надійшло майже 21 тис дзвінків від споживачів газу регіону, що на 23% більше аніж в 2016 році.

Фахівці компанії виявили та усунули понад 17,5 тис витоків газу, що дозволило вчасно попередити можливі надзвичайні ситуації.

В ході опрацювання заявок служба «104» подолала відстань в 560 тис км, при цьому витративши понад 75 тис л пального. Якість роботи аварійної служби залежить від рівня оснащення. Однак в діючому тарифі на розподіл природного газу не передбачено коштів для закупівлі сучасних приладів і спецтехніки, тому аварійники змушені працювати в обмежених бюджетних рамках.

«Автомобілі і їх комплектація відіграють дуже важливу роль. На сьогодні для більш ефективної роботи служби існує потреба інвестувати близько 7 млн грн. на оновлення автопарку спецтехніки, що вже стала непридатною для використання, а також придбання приладів та матеріалів необхідних для виконання робіт. Але в тарифі на розподіл газу, затвердженому Нацкомісією, ці кошти не передбачені», - поінформував технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

Левова частка дзвінків на АДС надходить саме від містян - мешканців багатоквартирних будинків. Головною причиною є природне старіння житлового фонду. В Чернігові 30% газифікованих будинків зведено в 60-70-ті рр. Тому внутрішньобудинкові газові мережі потребують від власників та балансоутримувачів додаткових витрат на підтримку. У будинках, збудованих в 70–90-х рр. фізичний знос газогонів теж наближається до критичної межі. А це 50% житлового фонду Чернігова.


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини