Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:29:31

У 2017 році в Україні зареєстровано 4965 потерпілих на виробництві осіб. На Чернігівщині - 109

22.02.2018   09:24Агенцiя

Протягом 2017 року робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України зареєстровано 4965 потерпілих на виробництві повідомляє З них 332 випадки виявилися смертельними.

Зафіксовано зменшення кількості смертельно травмованих осіб порівняно з 2016 роком на 8,8% (32 випадки). Водночас, загальна кількість нещасних випадків на виробництві зросла на 4,2% (199 випадків).

«Одним із важливіших шляхів зменшення рівня виробничого травматизму є об’єднання зусиль усіх зацікавлених сторін – Фонду, держави, роботодавців, профспілок і самого працівника із забезпечення дотримання правил охорони праці, адже переважна більшість нещасних випадків трапляється через організаційні причини. У бюджеті ФССУ на цей рік ми передбачили 22,6 млн гривень на профілактичні заходи, зокрема, навчання спеціалістів, які вирішують питання охорони праці, розроблення відповідних нормативно-правових актів, проведення комплексу заходів з пропаганди безпечних і нешкідливих умов праці», – зазначає директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

До переліку найризикованіших професій за рівнем виробничого травматизму потрапили гірник очисного забою, водій автотранспорту та прохідник.

Найбільш травмонебезпечною галуззю економіки є добувна промисловість і розроблення кар’єрів. Доля нещасних випадків тут складає 18,9% (936 осіб травмовано, з них 31 – смертельно). Найбільше смертельних випадків зафіксовано у сфері транспорту і логістиці – з 487 випадків травматизму 65 виявилися смертельними.

За гендерним принципом рівень травматизму розподіляється нерівномірно: 74% постраждалих на виробництві складають чоловіки (3 674 особи) та 26% – жінки (1 291 особа).

За віковим розподілом найбільш уразливими виявилися працівники віком від 50 до 59 років (25,6% від загальної кількості).

Варто зазначити, що в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Чернігівській області в 2017 році зареєстровано 106 страхових випадків, в яких постраждало 109 осіб, у тому числі – 7 зі смертельним наслідком (довідково: в 2016 році зареєстровано 109 страхових випадків, в яких постраждало 114 осіб, у тому числі – 8 зі смертельним наслідком).

Більшість зареєстрованих страхових випадків за 2017 рік в області сталися:
- падіння потерпілого – 43 страхових випадки або 40,5 %, дія рухомих і таких, що обертаються, деталей обладнання, машин і механізмів – 14 страхових випадків або 13,21 %, решта страхових випадків – дорожньо – транспортні пригоди, на дорогах загального користування, падіння устаткування або їх конструктивних елементів та інші.

Причинами нещасних випадків стали: невиконання вимог інструкцій з охорони праці – 31 страховий випадок або 29,25 %, невиконання посадових обов'язків – 10 страхових випадків або 9,43 %, решта – порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів, порушення правил безпеки руху, допуск до роботи без навчання та перевірки знань з охорони праці.
Найбільше нещасних випадків пов'язаних з виробництвом сталося в сільському господарстві, державному управлінні і обороні, при постачанні електроенергії та на  транспорті.

                   
Євгеній Медведенко, прес – служба управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.