Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:25:49

Чернігівська ОДА надіслала до ІМІ проект положення про акредитацію ЗМІ для експертизи

21.02.2018   14:49Агенцiя

Чернігівська обласна державна адміністрація звернулася до ГО “Інститут масової інформації” з проханням надати оцінку розробленого проекту положення про порядок акредитації журналістів, інших творчих та технічних працівників засобів масової інформації, а також незалежних журналістів при Чернігівській обласній державній адміністрації. Про це повідомляє представник ІМІ в Чернігівській області Павло Пущенко.

Як повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації, метою розробки положення про акредитацію є вдосконалення механізму співпраці з представниками медіа та створення сприятливих умов для здійснення їх професійної діяльності.

Зокрема, проектом пропонується надати акредитованим представникам ЗМІ доступ до хмарного сховища даних департаменту (аудіо-, фото-, відеоматеріали, інформаційні повідомлення, довідки, презентації тощо).

Крім того, у проекті передбачається право першочергового надання акредитованим журналістам місця у транспортних засобах під час організації прес-турів, інших виїзних заходів.

У Чернігівській ОДА обіцяють, що за результатами висловлених експертами зауважень і пропозицій документ буде доопрацьований та розміщений на сайті Чернігівської облдержадміністрації для проведення громадського  обговорення.

Нагадаємо, протягом 2017 року експерти ІМІ провели дослідження в рамках проекту “Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання ЗУ “Про інформацію” в регламентах місцевих рад”. Об’єктами дослідження стали регламенти роботи 47 міських і обласних рад України. Дослідження показало, що 17 місцевих рад порушують вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав журналістів.

У рамках вказаного проекту також досліджувалися й Чернігівські міська та обласна ради. У Чернігівській міській раді акредитація не була передбачена взагалі, проте регламентом роботи визначено повну відкритість засідань та вільний доступ представників медіа. А ось в Чернігівській обласній раді діє положення від 26 січня 2007 року “Про акредитацію представників засобів масової інформації при обласній раді на період висвітлення її сесійної діяльності”, у якому не було дотримано жодного принципу здійснення акредитації, а також було порушено цілу низку вимог чинного законодавства. Проте варто зазначити, що акредитація як така не проводилася і вказане положення не застосовувалося. У зв’язку з цим було рекомендовано прийняти рішення про скасування зазначеного положення, яке було підтримано наприкінці року профільною постійною комісією з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.