Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:13:29

День Героїв Небесної Сотні на Чернігівщині

21.02.2018   09:25Агенцiя

Віче «Українська революція: від героїв Крут до героїв Небесної сотні», відбулося 20 лютого на Красній площі Чернігова.

На віче зібралися громадські діячі, учасники Євромайдану та Революції Гідності, військовослужбовці, громада міста. Засвідчити свою повагу та вшанувати пам'ять патріотів, які віддали своє життя за єдність та справедливість завітали голова обласної ради Ігор Вдовенко та його заступник Арсен Дідур, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Єпархії Української Православної церкви Київського Патріархату протоієрей Роман Кіник.

Після завершення віче учасники заходу долучились до перегляду документального фільму «Небесна сотня» з циклу «Зима, що нас змінила» та фотовиставки Маріанни Харді та Віктора Кошмала в Обласному молодіжному центрі.

Цього ж дня заходи, присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні, відбулись і в районах області. Їх учасники висловили глибоку повагу до подвигу людей, які віддали свої життя за волю й незалежність України, вшанували світлу пам’ять Героїв хвилиною мовчання.

Керівники органів державної влади та місцевого самоврядування, представники широких кіл громадськості та духовенства, учні та студенти місцевих навчальних закладів поклали квіти на могили Героїв Небесної Сотні Віктора Орленка у селі Талалаївці Ніжинського району та Андрія Мовчана у Великих Осняках на Ріпкинщині.

Крім того, у суботу, 18 лютого, у селищі Дмитрівка Бахмацького району відбувся мітинг-реквієм та покладанні квітів до могили Героя Небесної Сотні Василя Прохорського.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини