Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:12:53

У геріатричному пансіонаті тепер прибирають сніг професійно

02.02.2018   14:33Агенцiя

Чернігівський геріатричний пансіонат (заклад для літніх людей) розташований у казковому сосновому гаю на Подусівці.

Чернігівський геріатричний пансіонат (заклад для літніх людей) розташований у казковому сосновому гаю на Подусівці. Узимку ця місцина ще привабливіша. Але там, де є місце для казки, є час і для обов’язків. Бо цю величезну, укриту лісом територію дуже важко прибирати саме зимової пори.

За словами керівництва, щоб привести до ладу всі три гектари, щодня мусив увесь колектив закладу з 6-ї години братися за лопати.

Про цю історію дізнався народний депутат Максим Микитась і вирішив полегшити зимову працю в геріатричному пансіонаті. Тепер завдяки народному обранцю тут замість людських рук порається спеціальна снігоприбиральна машина.
Євген Разгон, заступник директора Чернігівського геріатричного пансіонату, розповідає: отримати таку техніку для закладу було справжнім різдвяним дивом. Бо раніше всі - від прибиральниці до директора - аж до посиніння пальців шкребли кригу й сніг перед входом і на території.

«Ми роздавали всім лопати, шкребки, - говорить Євген Разгон. - Попри затримку зі снігопадами, у січні снігу випало більш ніж досить. Рук на його прибирання катастрофічно бракувало. Навіть медичні сестри виходили на прибирання. Це було складно, усі мерзли. А тепер, завдячуючи Максиму Микитасю, питання розчищення території від снігу в нас уже не стоїть».


Сніжний лютий

Подарунок став дуже на часі, оскільки синоптики обіцяють після невеликого потепління повернення сніжної зими в лютому. Костянтин Іонов у пансіонаті працює санітаром уже другий рік і досі згадує свої нічні прибирання.

«Торік у січні були великі морози та багато снігу, тож доводилося прибирати навіть уночі, о третій годині, - згадує працівник. - Робили це самотужки, хіба ж приїде до нас уночі трактор? А тепер завдяки техніці нас, санітарів, не будуть долучати до прибирання, і ми нарешті зможемо приділити більше уваги своїм підопічним».

На території пансіонату багато доріжок для прогулянок. Та вкриті снігом «магістралі» снігоприбиральна машина очищує за лічені хвилини.

Петро Панасецький, працівник геріатричного пансіонату, споглядаючи цей агрегат, з усмішкою зауважив: «Хе, це не те що лопатою махати! Он як швидко! І вона здатна замінити десятки людей. А керує машиною лише одна людина. І прогрес, і комфорт».


Турбота про літніх у Чернігові

Максим Микитась тішиться, що ця сучасна річ приносить стільки задоволення працівникам і підопічним пансіонату, і підкреслює: головна ж мета подарунку - не прибирання снігу, а комфорт підопічних.

«Я вперше тут був іще влітку два роки тому, — говорить народний обранець. - Ми тоді теж цікавилися, чим можна допомогти нашим стареньким. Тоді нас попросили про м’який інвентар - білизну, матраци, памперси для маломобільних хворих. Згодом дарували й інші потрібні речі. Так сталося, що в нашій країні літня людина найчастіше покинута напризволяще, сам на сам зі своїми бідами. Я хочу й буду це виправляти і як депутат - ми піднімаємо знову соціальні стандарти, попри нещодавнє підвищення, учергове збільшуємо пенсії всім категоріям. Це все буде поетапно: із 1 січня мінімальна пенсія буде від 1373 гривень, із 1 липня -1435 гривень, а з 1 грудня - 1497 гривень.

Відбудеться осучаснення пенсій більш ніж для 550 тисяч військових пенсіонерів. На 160 гривень підвищиться і мінімальна допомога по безробіттю - до 1440 гривень. А як людина й чернігівець я хочу дбати про краще матеріально-технічне забезпечення пансіонату, про комфорт стареньких.

Бо кажуть же, що суспільство пізнається за тим, як воно дбає про найслабших - дітей і літніх людей. Тому я завжди реагую на звернення саме літніх людей: хтось потребує пральної машини, хтось лікування, хтось хоче допомогти онукам. На черзі візит до однієї з найстаріших жительок Чернігівщини - Ніни Руденок. Їй 101 рік, вона живе в Ріпкинському районі. Теж хочу завітати до неї і вклонитися, подякувати за працю».


PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини