Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:41:39

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

29.01.2018   09:01Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 28 січня до 8:00 29 січня.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 6 пожеж та 1 нещасний випадок. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.


Стан доріг:

- Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області працювало 110 одиниць техніки та 132 працівники від ДП «Чернігівський облавтодор».
- Для допомоги власникам автотранспортних засобів щодо вивільнення їх із снігових заметів та забезпечення руху транспорту зареєстровано 11 випадків залучення техніки та особового складу підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівської області, надана допомога 11 водіям.
- Станом на 6 год. 29 січня в смт Радуль Ріпкинського району внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро та р. Сож (за інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології зміна рівня води за добу склала +3 см та загалом становить 552 см над нулем поста) глибина переливу вул. Новікова становить близько 40 см на ділянці довжиною 50 м: ускладнене сполучення з вулицями Дніпровська, Набережна, Гоголя та провулком Паромним, де проживає  46 мешканців в 26 домогосподарствах. Підтоплень приватних садиб не зареєстровано. Сполучення здійснюється за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності.


Інформація щодо ліквідації аварійної ситуації на каналізаційному колекторі у м. Прилуки:


Протягом 28 січня вживались заходи щодо ліквідації наслідків аварії на каналізаційному колекторі в м. Прилуки. Водовідведення в місті забезпечується роботою глибинних насосів по двох резервних каналізаційних лініях діаметром  100 мм.  Водопостачання здійснюється у відповідності до регламенту.
Для проведення робіт залучалося 2 одиниці спеціальної техніки та  10 працівників від КП "Прилукитепловодопостачання".


Дорожньо-транспортні пригоди –
1 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

В смт Березна Менського району по вул. Гагаріна о 13 год. 35 хв. 28 січня водій автомобіля "Mercedes Sprinter" здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід, 1963 року народження, від отриманих тілесних ушкоджень помер в Менській центральній районній лікарні.


Пожежі – 6, з них 5 пожеж в житловому секторі  та 1 інша пожежа, під час пожежі 1 особа отримала опіки.


Нещасний випадок – 1 (за інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області):

В м. Носівка біля 755 км (пікет № 5) о 20 год. 52 хв. 28 січня пасажирським потягом № 074 «сполученням Львів-Москва», було смертельно травмовано особу чоловічої статі (дані встановлюється). Затримки руху потягу не було.


Робота пунктів обігріву:

Протягом доби у пристосованих пунктах обігріву, улаштованих на території області, звернулося за допомогою 5 осіб.
З початку роботи пунктів обігріву (з 16 січня)  надано допомогу 64 особам.
Загиблих від переохолодження не зареєстровано.

Крім того, до пунктів обігріву біля меморіалу Крути облаштованих Управлінням ДСНС у Чернігівській області звернулося 2450 осіб.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах   9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 9 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка –  мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території областіз 20 години  28 січня до 20 години 29 січня очікується хмарна погода з проясненнями. Вночі сніг, мокрий сніг, вдень невеликі опади, місцями слабка ожеледь, слабке налипання мокрого снігу, подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 0-5º тепла.
По Чернігову, температура вночі 1-3º морозу, вдень 1-3º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини