Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:24:03

З нагоди 22-ї річниці утворення у Києві зібралося Чернігівське земляцтво

13.01.2018   19:33Агенцiя

12 січня у Міжнародному виставковому центрі відбулися чергові загальні збори громадської організації «Товариство «Чернігівське земляцтво», приурочені 22-ї річниці її утворення.

Форум зібрав разом представників різного рівня осередків організації, керівників органів влади і самоврядування, народних депутатів України, відомих діячів культури, науки і мистецтв родом із Чернігівщини.

Розпочалося зібрання під проникливий спів народного артиста України, Лауреата Національної премії України імені Т.Шевченка, відомого кобзаря-лірника Василя Нечепи. Учасники урочистостей переглянули відео та згадали імена усіх воїнів АТО з Чернігівщини,  які загинули у неоголошеній війні на сході України, учасників Революції Гідності та героїв Небесної Сотні.

Далі присутні у залі переглянули документальний фільм «Пізнай свій край», де розповідається про історію та культуру Чернігово-Сіверщини, а також про основні напрями роботи, досягнення та здобутки в діяльності Товариства "Чернігівське земляцтво" та його районних відділень.

За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, активну просвітницьку і громадську діяльність, що сприяє підвищенню ролі й авторитету Чернігівщини в Україні голова обласної ради Ігор Вдовенко та обласної державної адміністрації Валерій Куліч вручили голові столичного Чернігівського земляцтва Віктору Ткаченку відзнаку «Почесний громадянин Чернігівської області». Ця почесна нагорода присвоєна Віктору Вікторовичу відповідно до рішення Чернігівської обласної ради від 7 грудня 2017 року, яке депутатський корпус представницького органу одностайно ухвалив за підсумками рейтингового он-лайн опитування, під час якого десятки тисяч земляків віддали за нього свої голоси.

У свою чергу володар почесного звання подякував усій чернігівській громаді за довіру, підтримку й високу оцінку його діяльності.

Звертаючись до учасників зборів, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, зокрема, зазначив: «Сьогодні ми з гордістю відзначаємо, що Чернігівське земляцтво у Києві – потужна громадська організація, яка активно діє, розвивається, має високий авторитет і вплив на суспільне життя».

А після – вручив символічний подарунок Чернігівському земляцтву й почесну грамоту облдержадміністрації голові правління ГО «Застава», члену Менського відділення ГО «Товариство Чернігівське земляцтво» Анатолію Солянику.

Ігор Вдовенко, звертаючись до учасників зборів, зауважив, що кожен рік збори Чернігівського земляцтва викликають безмежну гордість за рідну землю, що виплекала і надихнула не одне покоління видатних земляків, які сьогодні відомі своїми досягненнями у різних сферах не тільки в Україні, а й далеко за її межами.
-   Ми пишаємось тим, що Чернігівське земляцтво змогло об’єднати тисячі небайдужих людей, які не цураються малої батьківщини,  пам’ятають про своє минуле, походження і прагнуть всіляко допомогти землякам, - підкреслив керівник.

Офіційна частина зборів завершилася підписанням Угоди про співпрацю між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою і радою «Товариства «Чернігівське земляцтво».

Після цього розпочалися дружні зустрічі земляків по куренях.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини