Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:50:32

Поліція Чернігівщини радить виконувати фінансові операції виключно в банківських установах

25.12.2017   09:42Агенцiя

Шахраї дзвонять людям різного віку та повідомляють, що з банківським рахунком виникли якість проблеми. Для їхнього усунення клієнт має продиктувати термін дії картки та захисний код на її зворотному боці. Отримавши секретні дані, шахраї знімають останні гроші та зникають.

На жаль, частина людей одразу виконує вимоги невідомої людини. Це при тому, що шахраї дзвонять не зі спеціальної «гарячої» лінії чи стаціонарного номера, а з якогось мобільного оператора. Ніколи не називають клієнта на ім'я та не знають яка сума лежить на рахунку. Якщо ж людина каже, що прийде у відділення, то шахрай кидає слухавку, бо справжні банківські працівники ніколи не уточнюють інформацію телефоном.

2017 рік приніс чимало клопоту в родини, якім дзвонили шахраї. Особливо, якщо ті представлялися менеджерами банків, адже зараз кожен українець є клієнтом того чи іншого банку. Тож не дивно, що продиктувавши секретну інформацію з банківської картки, 60-річна прилучанка недорахувалася 15 тисяч гривень, козельчанка – 7 тисяч гривень, чернігівка 9,5 тисячі гривень, у жительки Семенівки зникло майже 5 тисяч гривень, а на Варвинщині жінка втратила понад 12 тисяч гривень. І так щоденно у різних районах Чернігівської області, з різними соціальними, віковими та гендерними категоріями.

Усе до останньої копієчки шахраї знімають за кілька хвилин. Для цього їм достатньо знати лише змусити вас повірити в їхню легенду та дізнатися цифри зі звороту картки. З огляду на те, що найчастіше на Чернігівщині дурять саме власників банківських карток, поліція радить користуватися наступними порадами:

· Не повідомляйте дані доступу до вашої картки через інтернет-банкінг(ваші логін і пароль на сайті банку).

· Не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам.

· Не розголошуйте коди, що приходять вам на мобільний номер. Не набирайте на телефоні невідомі вам комбінації цифр.

· Здійснюйте будь-які операції у відділеннях банків, адже банкомати захищені від встановлення зчитувальних пристроїв та інструментів, які блокують картку чи видачу готівки.

· Дізнайтеся телефон «гарячої лінії» банку та у разі необхідності телефонуйте. Чим швидше повідомите справжніх співробітників, тим менше шансів у шахраїв зробити свою чорну справу.

Передавайте ці поради вашим рідним та близьким, адже разом ми можемо зробити використання банківських карток комфортним та безпечним.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.