Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:57:24

Ще у двох населених пунктах області будуть генплани

21.12.2017   08:22Агенцiя

Генеральні плани та зонінги для сіл Івківці та Голубівка Прилуцького району рекомендовано до затвердження 20 грудня під час засідання обласної архітектурно-містобудівної ради, яке провів начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Дмитрюк.

У представлених проектах передбачено, зокрема, будівництво житлового сектору, розвиток рекреаційної зони сіл, а також перепрофілювання недіючої ферми у Голубівці. У присутніх експертів були і зауваження: землі сільськогосподарського призначення мають бути враховані на перспективний розвиток громади, а відтак, правильно позначені у документах згідно правових норм.

Підтримку отримали і детальні плани територій земельних ділянок у Борзні: один за межами населеного пункту для будівництва складів під зернові (майже два гектари), другий — у межах міста для розміщення сушарки (близько 70 тисяч квадратних метрів) на території сільськогосподарського підприємства.

Крім того, на розгляд були винесені детальні плани територій земельних ділянок у Бахмачі для визначення нових меж доріг спільного користування (в районі ВАТ «Бахмачрайагрохім»), у Носівці — для будівництва котельні у школі № 5, у Корюківці — для житлової забудови, у Новгороді-Сіверському — для встановлення сушарки для дров, на території Вознесенської сільської ради Чернігівського району (Чернігів-Новоселівка) — для зміни цільового призначення земельної ділянки, аби можна було побудувати заправний комплекс. Усі проекти рекомендовано до затвердження із врахуванням конструктивних зауважень.

Також рекомендовано до затвердження і детальний план теплової електростанції з використанням біопалива у Городні.

Особливу увагу фахівців Олександр Дмитрюк звернув на врахування потреб осіб з інвалідністю при проектуванні будівництва нових будівель чи реконструкції діючих.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини