Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:51:22

На всеукраїнському селекторі - про оперативне подолання наслідків негоди

20.12.2017   09:09Агенцiя

Лише злагоджені дії місцевої влади та рятувальних служб дозволять оперативно подолати наслідки негоди — розблокувати автодороги та відновити енергопостачання. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час екстреної селекторної наради з питань ситуації на українських дорогах.

Як відомо, через надмірні опади 18-19 грудня в центральних та західних областях України за добу випала понаднормова кількість снігу, утворилися великі затори на дорогах, без світла зашилися 170 населених пунктів.

— Я розумію, що були опади і тому утворилися затори. Але в них стоять люди. Тож необхідно терміново вжити всіх заходів із подолання такої ситуації. До кінця дня повинно бути відновлено й електропостачання, — наголосив Володимир Гройсман.

Глава Уряду підкреслив, що володіє даними по надзвичайним ситуаціям у регіонах, де випало найбільше снігу. Тож його вимога — оперативно отримувати інформацію від місцевих керівників про те, що зроблено для подолання наслідків негоди. Зокрема, під час селектору про стан справ доповіли очільників шести областей.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч повідомив, що автошляхами області повністю забезпечено рух автотранспорту. Поки що є проблема з постачанням електрики в 16 населених пунктах. Проте ця ситуація вирішиться найближчим часом.

Крім того, очільник Чернігівщини акцентував увагу на зношеності парку прибиральної техніки — в повній мірі технічно справні лише 30-40% машин. Це не дозволяє в екстрених ситуаціях оперативно долати наслідки негоди.

Володимир Гройсман визнав надзвичайно слушним таке зауваження. Він пообіцяв, що наступного року Кабінет Міністрів виділить кошти на програму оновлення парку техніки для утримання доріг.

Прем’єр-міністр наголосив на особистій відповідальності голів ОДА за стан справ на автодорогах, налагодження чіткої співпраці з управліннями надзвичайних ситуацій та поліцією задля оперативного вирішення проблемних питань. Він дав доручення відновити в регіонах роботу оперативних штабів на зимовий період.

 

Довідково:

Для виконання завдань щодо забезпечення безпечного руху автотранспорту в Чернігівській області в наявності 283 одиниці техніки.

Заготовлено 43,25 тисячі тонн піску (102%) та 8,88 тисячі тонн технічної солі (115 %).

На мережі автомобільних доріг Чернігівщини визначено 35 майданчиків для тимчасового відстою транспортних засобів у зимовий період (кількість машино-місць для вантажного транспорту — 299 одиниць, для легкового — 445).

Для забезпечення безаварійного руху транспорту 19 грудня на автодорогах області працювали 111 одиниць техніки ДП «Чернігівський облавтодор». Використано 1610 тонн протиожеледної суміші та 90 тонн солі.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини