Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:05:05

Відбулася прес-конференція з приводу першого балу-аукціону "Діамантові Янголята"

14.12.2017   12:56Агенцiя

Відбулася прес-конференція з приводу першого балу-аукціону «Діамантові Янголята» в Чернігові, який заплановано провести у концерт-холі комплексу «Градецький» 16 грудня о 18:00.

У рамках реалізації проекту міжнародного історичного благодійного дитячого казково-зимового фестивалю-конкурсу краси, творчості й таланту «Княжна та Княжич Київської Русі 2017» командою ГО КТО «Академія Зірок» буде реалізовано перший зимовий різдвяний благодійний бал-аукціон «Діамантові Янголята» у концерт-холі комплексу «Градецький», де буде представлено як дитячі роботи для продажу, так і майстерно написані яскраві картини професійних художників.

Метою проекту є збір коштів для допомоги дитячому відділенню Чернігівської обласної дитячої лікарні КЛПЗ та відділенню анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для новонароджених та недоношених новонароджених дітей.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко нагадав, що 20 листопада стартувала благодійна акція-марафон «Промінь надії», до якої активно долучилися різні організації та заклади (в результаті чого зібрали 125 тис. грн.), а дізнавшись про цю акцію, ГО КТО «Академія Зірок» запропонувала спільне партнерство. Крім того, до благодійності приєдналася Національна спілка художників України (презентовано 19 полотен) та Чернігівське об’єднання художників «Деснянська палітра» (подаровано 20 картин).

Головний лікар онкологічного диспансеру, заслужений лікар України Валерій Зуб доповів, що в результаті благодійного марафону «Промінь Надії» для придбання лінійного прискорювача на 5 грудня було зібрано від фізичних осіб майже 600 тис. грн., а від юридичних – майже 1,5 млн. грн.
Також Валерій Зуб, за допомогою короткої презентації, розповів, що до онкодиспансеру щорічно звертаються близько 120 тис. пацієнтів і близько 5000 потребують променевого лікування, але на сьогоднішній день диспансер має 2 морально застарілі апарати іонізуючого опромінення, що працюють на кобальті, заміна якого кожні 2 роки коштує 10 млн. грн. Тому саме лінійний прискорювач зможе замінити із суттєвими перевагами ці апарати, адже він сам може генерувати радіоактивний промінь необхідного походження, діаметру і напрямку дії. І хоча прискорювач уже придбано, але для його повноцінного функціонування необхідно ще 4 млн. грн.

Президент міжнародного історичного благодійного дитячо-казково-зимового фестивалю краси, творчості й таланту «Княжна і Княжич Київської Русі» і благодійного зимового балу-аукціону Янітта Мушинська доповіла, що фестиваль проходить вже вдруге - минулого року були діти з 20 міст країни, а цього року вирішили поєднати це з благодійним балом. Діти привезуть із собою лоти для благодійного аукціону, кошти від якого підуть на користь діток у відділенні інтенсивної терапії дитячої обласної лікарні. В результаті буде поєднано 2 заходи – діти допоможуть хворим дітям, а дорослі – дорослим, адже лише поєднавшись, можна зробити добру справу.

Завідуючий відділенням інтенсивної терапії новонароджених і недоношених дітей дитячої Чернігівської обласної лікарні Михайло Клим констатував, що медицина нині дороговартісна, хоча й лікарі роблять усе можливе для життя людей, але апаратура і витратні матеріали дорогі, тому дітки потребують спонсорських коштів, сподіваючись на які і організовано означений благодійний аукціон.

Також він наголосив, що усі працівники обласної лікарні долучилися до благодійності і перерахували свої денні заробітки на користь онкодиспансеру.

Голова ГО КТО «Академія Зірок» Марія Панкратьєва висловила свою радість від запланованого заходу і сподівання на його ефективність, від чого і хворих діток стане менше, і дорослі онкохворі отримають надію.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини