Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:38:04

Щодо реєстрації та анулювання платників єдиного податку фізичних осіб - підприємців

06.12.2017   07:19Агенцiя

Головне управління ДФС у Чернігівській області інформує платників податків, що реєстрація суб’єктів господарювання платниками єдиного податку здійснюється протягом двох робочих днів від дати надходження заяви про перехід на спрощену систему оподаткування.

Нагадуємо, що починаючи з січня 2017 року платниками єдиного податку першої-третьої груп не можуть бути платники, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку, мають податковий борг зі сплати податків та зборів, за якими визначені грошові зобов’язання, в тому числі, які не пов’язані із здійсненням господарської діяльності.
   
Реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу.
   
Наголошуємо, що платники єдиного податку зобов’язані перейти на загальну систему оподаткування за наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів. Перехід здійснюється в останній день другого із двох послідовних кварталів.
   
У разі, якщо платник податків, за наявності податкового боргу, не перейшов на загальну систему оподаткування, то він буде виключений з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу.
   
При цьому, такий платник податку зобов’язаний самостійно обчислити, задекларувати та сплатити суму податків і зборів за загальною системою оподаткування.

Звертаємо увагу, що наявність податкового боргу по податкових зобов’язаннях, не пов’язаних з його господарською діяльністю, не є підставою для прийняття рішення про виключення такої фізичної особи-підприємця з реєстру платників єдиного податку.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини