Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:09:08

Відкрили меморіальну дошку М.П. Куриленку в пам’ять про борців за незалежність України

15.11.2017   19:07

Урочисте відкриття меморіальної дошки уродженцю Коропа, політичному і громадському діячу часів Української революції 1917-1921 років Куриленку Михайлу Прокоповичу сьогодні відбулося в смт Короп біля районного центру дитячої та юнацької творчості.

У цьому непересічному заході взяли участь представники районної влади, об’єднаної територіальної громади, громадських організацій, засобів масової інформації, працівники організацій та установ Коропа, школярі та всі інші земляки, небайдужі до історичного минулого та видатних постатей Коропщини.

Вшанувати пам’ять нашого видатного земляка також приїхали ініціатори заходу – поважні гості з Чернігова та Києва:
начальник відділу взаємодії з національними спільнотами України та закордонними українцями Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Володимир Ходаківський;
радник міністра інформаційної політики України Дмитро Ткаченко;
виконувач обов’язків голови Громадської Ради при Міністерстві культури України, голова комісії з міжнаціональних відносин ГР при МКУ Салмат Садаєв;
директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко;
представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко;
кандидат історичних наук, найковий співробітник Інституту українознавства, координатор ГО «Таврійська гуманітарна платформа» Андрій Іванець;
співробітник телеканалу ЕспресоТБ Ольга Лень;
голова районного об’єднання краєзнавців Слов’янського району Донецької обл. Тетяна Лисак;
голова ГО «Культурно-освітня фундація Лібера Лібераті» м. Краматорськ Донецької обл. Максим Потапчук;
голова правління ГО «Українська ініціатива» у м. Київ Юрій Косенко та інші представники громадської організації Тетяна Ястремська, Ольга Тимчишин, Віктор Власко, Олена Василенко та Надія Прочай.

В.о. голови райдержадміністрації Viktor Kuzub, звертаючись у своєму виступі до присутніх, зазначив, що в листопаді 2017 року виповнюється 100 років з дня проголошення Української народної республіки, а згідно Указу Президента України 2017 рік проголошено Роком Української революції 1917–1921 років, тож згадати наших видатних земляків, які на початку минулого століття намагалися утворити нову незалежну державу, як ніколи доречно.

- У ті часи активним громадським діячем став і наш земляк Михайло Куриленко, - зауважив Віктор Кузуб. - Створенням УНР та ЗНР ми довели свою здатність та спроможність до державного будівництва. А сьогодні, коли вірні дочки та сини нашої держави продовжують боротьбу за незалежність нам всім слід пам’ятати до чого приводить розбрат і не допустити тих трагічних прорахунків, які призвели до поразки Української революції 1917-1921 років, а головним з них були внутрішні незгоди в умовах зовнішньої агресії.

Під час заходу кращим учням Коропської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка Анастасії Клименко та Віталію Смоловику було надане право урочисто зняти полотно з меморіальної дошки М.П. Куриленку, яку встановили на фасаді будівлі історичної пам'ятки Коропського районного центру дитячої та юнацької творчості.

Слова вдячності всім, хто долучився до пошуків інформації про життя і діяльність видатного земляка, звучали від організаторів заходу. На останок учасники урочистостей вшанували пам’ять М.П. Куриленка покладанням квітів.

Далі історично-просвітницька зустріч продовжилась у районному будинку культури тематичним заходом «Михайло Куриленко: життєвий шлях борця за незалежність України».


Сектор інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.