Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:10:51

Працівники ДСНС провели профілактично-роз'яснювальний захід у житловому секторі громадян

07.11.2017   07:27

З початку року на Чернігівщині спостерігається збільшення загальної кількості пожеж на 33,7%, переважна більшість яких виникла саме в приватних помешканнях громадян.

Крім того, внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 57 осіб, ще 23 травмовано. Основною причиною такого становища є нехтування громадянами елементарними заходами пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення, електрообігрівачів, електромереж та власна необережність у поводженні з вогнем.

06 листопада співробітниками Управління ДСНС України у Чернігівській області та Бахмацького районного відділу спільно з представниками соціальної служби проведений профілактично-роз'яснювальний захід на території села Курінь.

Під час відпрацювання особлива увага приділялась помешканням самотніх громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин. Рятувальники розповіли громадянам про випадки виникнення пожеж і надзвичайних подій, які мали місце на території області та району, їх головні причини.

Мешканцям населеного пункту були доведені основні правила пожежної безпеки, при експлуатації газових, електричних та приладів пічного обладнання, а також алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних й підозрілих предметів. Крім того, рятувальники звернули увагу батьків щодо недопущення залишення дітей без відповідного нагляду та навчання підростаючого покоління правилам безпеки. 

Під час проведення профілактичної роботи фахівці ДСНС вручили мешканцям будинків та пересічним громадянам листівки й пам'ятки з інструкціями щодо безпечного поводження у різних небезпечних ситуаціях.

Також рейдова бригада відвідала й місцеву школу. Рятувальники перевірили наявність вогнегасників, планів евакуації на випадок виникнення пожежі, провели з освітянами бесіди щодо організації роботи серед дітей з питань безпеки життєдіяльності, а також надали  наочні матеріали пропаганди для оновлення наявного профілактичного куточка.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.