Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:20:37

Досягли 14-річного віку - оформляйте ID-картки

27.10.2017   13:02Агенцiя

Це не право, а обов’язок кожного громадянина України. Крім того, наявність у 14-річному віці паспорта впливає на нарахування субсидії. Через відсутність ID-картки дитини більше 11 тисячам домогосподарств області зупинено дію зазначеної державної допомоги.

Ситуацію можна виправити протягом місяця, повідомивши про наявність паспорта управління соціального захисту. Якщо ж термін перевищено, то для отримання субсидії потрібно заново надати необхідний пакет документів.

Отримати ID-картку відразу по досягненню 14 років радить жителям Чернігівщини начальник Управління Державної міграційної служби України в області Ксенія Лук’янець:

— Оформляйте документи вчасно, адже без паспорта громадянина України ви у подальшому не зможете реалізувати свої громадянські права. Зважаючи на те, що останнім часом виникають великі черги для отримання паспорта, закликаю громадян віднестись до цього з розумінням. Якщо немає нагальної потреби у виїзді за кордон — не створюйте ажіотажу та зачекайте, поки ситуація з оформленням біометричних документів стабілізується.

Варто зазначити, що біометричні документи можна оформити у будь-якому територіальному підрозділі Міграційної служби без прив’язки до місця реєстрації. Окрім ІD-картки, що видається вперше особі по досягненню 14-річного віку (до речі, безкоштовно). Термін її оформлення — 20 робочих днів з дня подачі заяви-анкети. Документ дійсний чотири роки.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини