Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:39:28

Фіскальна служба області: Проблему офіційного оформлення трудових відносин можна вирішити лише спільними зусиллями

28.09.2017   10:46Агенцiя

Заробітна плата - є основним, і часто єдиним джерелом доходів громадян. Це основа матеріального добробуту сімей. Офіційна зарплата гарантує соціальну захищеність та є нормою життя.

Проте, таке явище як виплата заробітної плати у «конвертах»,  на сьогодні залишається поширеним способом ухилення окремих роботодавців від сплати податків. Для держави, це - ненадходження належних платежів до бюджету, а для самих працівників - соціальна незахищеність. В подальшому такі громадяни матимуть низький рівень пенсії та соціальних гарантій. І винні у такій ситуації не лише роботодавці, а й працівники, які погоджуються отримувати «сіру» заробітну плату.

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Чернігівській області, з початку поточного року працівниками фіскальної служби було проведено 282 документальні перевірки суб'єктів господарювання-фізичних осіб з питань легалізації доходів громадян та донараховано майже 9 млн.грн. податків, зборів і єдиного внеску.

Так, за результатами перевірки ФОП «Г» було встановлено, що при здійсненні підприємницької діяльності підприємець використовував працю  7 найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин у відповідності до законодавства. В ході проведення перевірки виявлено, що ФОП «Г» було укладено договори з фізичними особами про безоплатне надання послуг, звіти про суми нарахованої заробітної плати та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за липень – грудень 2015 року до фіскальних органів не подавались. За фактом порушення донарахована сума (включаючи фінансову санкцію у вигляді штрафу) становить понад 46 тис.гривень.

ГУ ДФС у Чернігівській області наголошує, що вирішити цю проблему можна лише спільними зусиллями. А отже, і громадяни повинні ставати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин.
Нагадуємо, що до початку роботи новоприйнятого працівника власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем їх обліку, як платника єдиного внеску, подається повідомлення про прийняття працівника на роботу за формою, встановленою  постановою КМУ від 17.06.15 р. №413.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини