Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:08:06

Задоволено позов прокуратури Чернігівської області про повернення у розпорядження держави земель історико-культурного призначення вартістю понад 20 млн. грн.

11.09.2017   07:25

Одним із пріоритетних завдань органів прокуратури Чернігівської області є відновлення інтересів держави з охорони, збереження та відновлення культурних цінностей, у тому числі земель історико-культурного призначення.

Так, у межах реалізації представницьких повноважень прокуратурою області встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель цієї категорії, розташованих на території Євминської сільської ради Козелецького району.

Встановлено, що рішенням органу місцевого самоврядування у приватну власність фізичній особі передано землю площею 0,22 га, що знаходиться у межах території пам’ятки археології місцевого значення – поселення «Село», вартістю 20 млн грн та відноситься до особливо цінних земель, що згідно із Земельним кодексом України не можуть перебувати у приватній власності.

Реагуючи на виявлене порушення, та з метою збереження культурної спадщини прокурор звернувся до суду з вимогою визнати  недійсними рішення  органу місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у приватну власність, державного акту про право власності та повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

Козелецький районний суд, надавши оцінку наявним у справі доказам, визнав позовні вимоги обґрунтованими та 04.09.2017 ухвалив рішення про задоволення позовних вимог прокурора у повному обсязі.

Відтак на вимогу прокуратури земельна ділянка історико-культурного призначення вартістю понад 20 млн грн підлягає поверненню в державну власність.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини