Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:09:19

В Головному управлінні Нацполіції журналісти зустрілися з поліцейськими омбудсменами

11.09.2017   07:20Агенцiя

На прес-конференції журналістів ознайомили зі своєю роботою поліцейські омбудсмени, які займаються захистом прав людини в Чернігівській області.

Так, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Анна Солодько розповіла, що в кожному територіальному органі поліції є стенд з інформацією для громадян як зв’язатися з омбудсменом, якщо ви вважаєте, що ваші права порушенні поліцейським. Зв’язатися можна в телефонному режимі за номерами (0462)619-083, (050)43-55-880 чи електронною поштою uzpl_chernihiv@police.gov.ua

- Наразі звернень небагато, переважно це скарги на слідчих та дільничих офіцерів. Підкреслюю, ми не є каральним органом, а лише ініціюємо перевірки. Наразі під час перевірок райвідділів поліції резонансних порушень прав людини ми не виявили, були лише факти, за якими поліцейські притягувалися до дисциплінарної відповідальності, - зауважила Анна Солодько.

Головний спеціаліст відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Аліна Муромець уточнила:

- Ми здійснюємо моніторинг та аналіз інформації, починаючи з того, як здійснюється прийом громадян, закінчуючи перевіркою роботи в ізоляторі тимчасового тримання. Буває виїжджаємо на перевірку інформації і вночі. Також займаємося просвітницькою діяльністю, запобігаємо порушенню прав людини. Під час перевірок райвідділів ми надсилаємо доповідні записки начальнику управління та Голові Нацполіції, де вказуються недоліки, які ми побачили. У порівнянні з іншими областями, Чернігівська досить спокійна в цьому плані. І головне – наша задача не покарати поліцейських, а унеможливити порушення в майбутньому.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.