Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:35:28

Центр паліативної допомоги хворим дітям діє - пілотний проект реалізовано у Чернігові

08.09.2017   11:33Агенцiя

Комплексна медико-соціальна допомога невиліковно хворим дітям та їхнім родинам віднедавна стала доступною і в Україні.

У Чернігівському центрі медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» запрацювало паліативне відділення для дітей із невиліковними хворобами психоневрологічного та генного профілю.

Над ідеєю створення такого роду комплексу у «Відродженні» працювали впродовж багатьох років. Поєднавши світовий і власний досвід, чернігівські фахівці-дитячі реабілітологи створили унікальний комплексний проект. А його реалізація, зважаючи на беззаперечну потребу, об’єднала зусилля всіх небайдужих. Зокрема, держави: фінансування левової частки робіт, необхідних для створення паліативного корпусу Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей, було забезпечено саме коштом Державного бюджету.

Капсулу, що символізувала початок будівництва, представники центру, влади міста й області разом із народним депутатом-представником інтересів виборців Чернігова заклали восени 2016 року. І от, менш ніж за рік, проект втілено – відділеня працює. Батьки не ймуть віри своєму полегшенню: відтепер їхні діти мають весь необхідний догляд. До того ж, лікуються тут безоплатно. Наразі паліативну допомогу у відділенні одночасно можуть отримувати троє пацієнтів разом з батьками. Та за потреби кількість ліжок може бути збільшена.

Підсумки впровадження «пілоту» підбиватимуть за рік. Після чого втілена у Чернігові практика може бути застосована в усій країні.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.