Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:22:06

Поліція закликає водіїв бути пильнішими: у вересні на дорогах області значно побільшає дітей

31.08.2017   07:41Агенцiя

Традиційно наприкінці літа поліція Чернігівщини звертає увагу в першу чергу водіїв на велике скупчення дітей на дорогах, які за кілька днів будуть поспішати до школи. З цього приводу в конференц-залі Головного управління Національної поліції в Чернігівській області правоохоронці зустрілися з журналістами.

У рамках профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі!» поліцейські розказали журналістам про сумну статистику дорожньо-транспортних пригод за участю дітей. Лише цьогоріч в Чернігівській області сталося 50 аварій, у яких 3 дитини загинули та 52 отримали травми різного ступеню тяжкості. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість аварій та травм зменшилася, але не суттєво.

При цьому 13 дорожньо-транспортних пригод на дорозі сталося саме з вини дітей, які порушили правила дорожнього руху. 12 неповнолітніх отримали тілесні ушкодження. До речі, торік діти були винні всього у восьми випадках.

— Правоохоронці просять водіїв бути уважнішими до маленьких пішоходів, батьків — не нехтувати правилами перевезення дітей в авто. Особливо обережними потрібно бути під час руху біля шкіл та дитячих садочків, — підкреслив заступник начальника Управління превентивної діяльності Андрій Вовк.

Профілактика «Увага! Діти на дорозі!» триватиме до 20 вересня. Поліцейські завітають до кожного навчального закладу, аби розказати дітям про правила поводження на дорозі. Водночас вони закликають батьків також долучитися до цього процесу та пройтися зі своїми дітьми дорогою від дому до навчального чи позашкільного закладу, оцінити всі ризики та нагадати дитині де і як себе поводити, аби зберегти здоров’я та життя. Окрім батьків та поліцейських за поведінкою дітей на дорогах неабияк мають пильнувати головні учасники дорожнього руху — водії.

— Варто звернути увагу дітей на заборону перебігання доріг у невстановлених місцях. У Чернігові цьогоріч сталося чотири дорожньо-транспортні пригоди з вини дітей. У двох випадках діти переходили дорогу в невстановленому місці, ще у двох — раптово виїхали на проїздку частину на велосипедах, — зауважив начальник патрульної поліції Олександр Леонов.

Шановні батьки, потурбуйтеся про своїх дітей та зайвий раз нагадайте їм правила поводження на дорогах! Шановні водії, будьте пильними на дорогах, особливо біля навчальних закладів!
 

Сектор комунікації поліції Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини