Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:59:53

На Чернігівській ТЕЦ рятувальники та персонал відпрацювали дії з ліквідації можливих пожеж і надзвичайних ситуацій

30.08.2017   08:07

29 серпня на базі КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ фірми "Технова" з персоналом хімічно-небезпечного об’єкта енерго- та життєзабезпечення населення, а також керівниками та посадовими особами міських підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області було проведено тактико-спеціальне навчання щодо дій у разі виникнення можливих пожеж і надзвичайних ситуацій.

На початку заходу представники об'єкту ознайомили особовий склад УДСНС в області з конструктивними особливостями та небезпеками технологічного процесу, системами протипожежного захисту та інженерного обладнання, а також порядком взаємодії адміністрації та інженерно-технічного персоналу об'єкту з пожежно-рятувальними підрозділами під час проведення невідкладних робіт.

Під час першого етапу практичного тактико-спеціального навчання, від чергової зміни персоналу об'єкту до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області по лінії "101" надійшло повідомлення про пожежу в турбінному відділенні головного корпусу ТЕЦ. Внаслідок розгерметизації системи охолодження підшипників турбогенератора №1 стався виток турбінного мастила з подальшим займанням розлитої рідини та водню. До місця пригоди за найвищим номером виклику прибуло 9 відділень підрозділів оперативно-рятувальної служби міста. Вогнеборці встановили техніку на вододжерела, проклали рукавні лінії та у апаратах захисту органів дихання і зору за допомогою пінних генераторів здійснили ліквідацію умовної пожежі. Крім того, з метою моніторингу ситуації та недопущення загоряння даху турбінного залу, відділенням рятувальників по встановленій пожежній автодрабині розгорнуто відповідні сили і засоби. Для координації дій персоналу та задіяних підрозділів на місці пригоди організовано роботу штабу пожежогасіння.

Під час другого етапу навчань, за легендою внаслідок корозії зварного шву сталася розгерметизація ємності з сірчаною кислотою. Відбувається витікання рідини в обвалування. Враховуючи метеорологічні умови, в зону ураження потрапив головний корпус, хімічний цех та технічна територія підприємства. Відділенням радіаційно-хімічного та біологічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС в області проведено розвідку стану небезпеки та організовано накладання на пошкоджену цистерну спеціального бандажу. З метою зменшення концентрації парів, пожежно-рятувальними підрозділами проведено осадження небезпечної хмари розпиленими водними струменями. Співробітники бригади екстреної медичної допомоги надали першу невідкладну допомогу умовному постраждалому.

Загалом у навчаннях взяли участь 59 чоловік особового складу та 10 одиниць спеціальної техніки УДСНС України у Чернігівській області.

Як зазначив керівник навчань - заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб, в цілому підрозділи оперативно-рятувальної служби області готові до виконання завдань за призначенням. В свою чергу, керівництво об`єкту подякувало рятувальникам та висловило сподівання, що такі надзвичайні події відпрацьовуватимуться лише під час проведення спільних навчань, а не в умовах реальних екстрених ситуацій.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини