Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:55:15

Поліція відзначила День незалежності затриманням зухвалої групи автовикрадачів

25.08.2017   09:03

На під’їзді до Чернігова завдяки узгодженим та злагодженим діям всіх постів і нарядів поліції було затримано групу автозлодіїв, які за годину до цього зухвало викрали автомобіль «Мерседес» (польської реєстрації) у жителя райцентру.

Інформація про викрадення авто надійшла до оператора «102» близько 10-ї ранку. Як пояснив власник викраденої автівки, троє зловмисників, за попередньою інформацією жителі м.Києва, під приводом купівлі машини сіли до нього в салон, після чого пирснули йому в обличчя з газового балончика, викинули з автомобіля та поїхали геть.

Як розповів заступник начальника поліції Чернігівщини, полковник поліції Дмитро Лось: «По орієнтуванню чергової частини ГУНП в Чернігівській області було введено оперативний план «Перехоплення», зорієнтовано групи реагування патрульної поліції, що несуть службу як в режимі патрулювання та на стаціонарних постах. Номери викраденої автівки та «машини супроводження» були введені в пошукову базу даних системи відеоспостереження «Мережа безпеки». Наряди було скоординовано таким чином, щоб перекрити автовикрадачам шлях на Київ та заблокувати їх у найбільш підходящому для затримання місці».

На під’їзді до Чернігова, відчувши небезпеку, зловмисники звернули на польову дорогою спробували тікати об’їзними шляхами, але були заблоковані патрульними нарядами. Зрозумівши, що спіймалися, двоє з підозрюваних вийшли з машини та здалися поліцейським, а от третій – водій «машини супроводу», вдався до останньої спроби врятуватися — він вискочив за авто та чкурнув у яр, густо вкритий чагарниками.

У затриманні втікача допоміг кінолог з собакою, яка спочатку знайшла втікача по сліду, а потім і змусила припинити опір поліцейським.

Затриманими виявилися двоє киян 1983 та 1986 років народження та 34-річний житель Білої Церкви.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, за попередньою змовою групою осіб), що караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Зараз всі троє підозрюваних дають покази слідчим та перевіряються поліцією на причетність до інших подібних кримінальних правопорушень.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини