Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:10:03

Питання реформування медицини, збереження історично-культурної спадщини та розвитку альтернативної енергетики - на президії Громадської ради

19.08.2017   14:06Агенцiя

18 серпня на президії Громадської ради при облдержадміністрації розглядалися питання, що будуть винесені на найближче засідання Громадської ради. Засідання провела перший заступник голови Громадської ради Тамара Петрова.

Обговорено питання підтримки звернення комітету Громадської ради з питань охорони та використання культурної спадщини щодо створення робочої групи з підготовки номінаційного досьє об’єктів культурної спадщини м. Чернігова до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, включення до орієнтовного плану роботи ГР на III квартал питання розвитку альтернативної (відновлювальної) енергетики, звернення почесного громадянина Чернігова Герарда Кузнецова до голови Громадської ради щодо встановлення меморіальної дошки мирним жителям, загиблим у 1941 році під час бомбардування Чернігова тощо.

Крім того, члени президії розглянули питання медичної реформи та вирішили провести розширене засідання комітету охорони здоров’я. Вирішено доопрацювати звернення до Верховної Ради України та Уряду щодо окремих ключових питань реалізації реформування медичної галузі, а також щодо відновлення процесу переробки в області донорської крові. Комітет має підготувати лист до громадських рад інших областей задля їх долучення до обговорення реформ в медицині та вироблення спільного рішення та пропозицій щодо реформування медицини.

Голова комітету Громадської ради при ОДА з питань формування і реалізації державної політики акцентував увагу на необхідності посилення участі комітетів Громадської ради в підготовці та доопрацюванні цільових програм, затверджених Чернігівською обласною радою.

Також поінформовано присутніх про поновлення роботи робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об’єкту природно-заповідного фонду «Кордівка» в Чернігові, яка створена розпорядженням голови обласної ради від 12 липня 2016 року № 103.

Слід зазначити, що наступне засідання Громадської ради при ОДА планується на середину вересня.

А перед засіданням Громадської ради, за словами директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрія Подорвана, планується організувати зустріч членів президії з головою Чернігівської облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини