Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:46:46

На Чернігівщині завершились змагання на кращий танковий взвод Сухопутних військ

19.08.2017   14:01

На базі загальновійськового полігону оперативного командування "Північ" відбувся конкурс серед танкових взводів на першість Сухопутних військ Збройних Сил України.

Протягом 5 днів учасники змагання виборювали першість у різних номінаціях, які були представлені за усіма напрямками підготовки танкових взводів.

До закінчення останнього етапу змагань серед команд зберігалась напружена боротьба, адже підрозділи мають досвід участі в бойових діях та до автоматизму знають дії при озброєнні.

Останній етап конкурсу – бойова стрільба у складі взводу – особисто спостерігав Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал – лейтенант Сергій Попко. Він високо оцінив підготовку танкових екіпажів до участі у змаганнях:
- Кожен підрозділ до останнього боровся на досягнення кращого результату. Той досвід, який ви отримали під час конкурсу, повинен розповсюджуватись у ваших бригадах та оперативних командуваннях, щоб усі танкові взводи вийшли на такий рівень.

За результатами змагання
- перше місце, перехідний приз та грошовий сертифікат у розмірі 84 тис. гривень другий рік поспіль, отримала команда 14 окремої механізованої бригади від оперативного командування "Захід";
- друге місце та грошовий сертифікат на суму 42 тис. гривень отримала команда 30 окремої механізованої бригади від оперативного командування "Північ";
- третє місце та грошовий сертифікат на суму 24 тис. гривень отримала команда 17 окремої танкової бригади від оперативного командування "Схід".

За особисту першість у різних номінаціях учасники змагання були нагороджені цінними подарунками та відзнакою Командувача Сухопутних військ.

Під час аналізу етапів підготовки та проведення змагань заступник командувача Сухопутних військ з бойової підготовки генерал – лейтенант Ігор Довгань відзначив високий рівень підготовки полігонного обладнання та бази до проведення змагань:
- Під час конкурсу були принципово впроваджені саме ті умови ведення вогню та ураження цілей танковими екіпажами, з якими довелось стикатись під час бойових дій в зоні проведення АТО, так і в наступному році, ми будемо враховувати завдання на конкурс за вимогами сучасних ризиків.


Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.