Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:21:26

Рятувальники відпрацювали дії з ліквідації пожеж на об'єктах нафтогазовидобувного комплексу

14.08.2017   12:55

8 серпня на установці підготовки природного газу «Мільки» Прилуцько-Леляківського відділення нафтогазовидобувного управління „Чернігівнафтогаз” ПАТ «Укрнафта» відбулися тренувальні тактико-спеціальні навчання щодо реагування сил і засобів підрозділів 5-го Державного пожежно-рятувального загону У ДСНС України у Чернігівській області.

Пожежна небезпека установки підготовки природного газу полягає в тому, що газ та конденсат в трубопроводах та вузлах технологічного процесу знаходяться під тиском, тож під час аварійних ситуацій можливе утворення пожежонебезпечних сумішей. За таких умов, навіть невеличке джерело енергії може призвести до непередбачуваних наслідків.

Згідно тактичного задуму, умовна пожежа виникла внаслідок розгерметизації трубопроводу теплообмінного вузла установки низькотемпературної сепарації, в результаті чого стався витік газоконденсату з послідуючим загорянням. На момент прибуття перших підрозділів умовна пожежа поширилася на площу 50 м.кв. Створилася загроза обладнанню та вузлу підігріву газу.

До місця виклику прибули сили та засоби 18-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Після оцінки обстановки, попереднього оперативного розгортання, було оголошено підвищений номер виклику та розпочато охолодження  технологічного обладнання, що знаходиться в зоні дії полум’я.

Для охолодження технологічного обладнання та захист особового складу подано водяні стволи, а також генератор піни на гасіння розливу газового конденсату. З метою координації взаємодії залучених до гасіння пожежі підрозділів і служб об’єкту було створено штаб з ліквідації аварії.

Загалом до навчань були задіяні 25 чоловік особового складу та 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки. 

Завершилися тактико-спеціальні навчання підбиттям підсумків. Тимчасово виконуючий обов'язки начальника 5-го ДПРЗ У ДСНС України у Чернігівській області підполковник служби цивільного захисту В’ячеслав Кучеренко зазначив, що особовий склад підпорядкованих підрозділів з поставленим завданням впорався добре, рятувальники діяли оперативно та професійно, тож мета навчань була досягнута.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини