Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:41:31

Обираємо професію на відпочинку

22.06.2017   08:17Агенцiя

Літні канікули – не привід для припинення профорієнтаційної роботи. Так вважають у службі зайнятості, і тому влітку місцем зустрічі з дітьми стають дитячі табори та санаторії області.

Під час відпочинку методи профорієнтаційної роботи дещо відрізняються від уже традиційних профорієнтаційних уроків у школах. У невимушені атмосфері фахівці служби зайнятості спонукають учнівську молодь замислитися над питаннями: „Хто я?”, „Що я вмію?”, „Ким я стану?”, „Як знайти головну справу свого життя?”. Знайти правильну відповідь допомагають тематичні ігри, конкурси, змагання, загадки.

Зокрема, продемонструвати ерудицію та кмітливість і похизуватися обізнаністю в світі професій можна у вікторинах „Вгадай професію”, „Напис на спині”, “Абетка професій”, “Професія чи посада”, а от у конкурсі малюнків на асфальті “Професія моєї мрії” доведеться проявити ще й творчі та художні здібності.

Крім того, під час таких зустрічей діти мають змогу пройти профдіагностичне тестування на визначення професійних здібностей та нахилів.

Загалом цього літа планується провести понад 30 виїзних заходів служби зайнятості у дитячих таборах та санаторіях.
“Оскільки враження від відпочинку залишаються назавжди в дитячій пам’яті, то й отримані знання також мають запам’ятатись і стати кроком до правильного рішення в майбутньому”, – переконані фахівці служби зайнятості.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини