Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:01:07

Лісівники освоюють небо

21.06.2017   11:27

Державне підприємство «Ніжинське лісове господарство» крокує в ногу з вимогами часу. Для того аби більш ефективно протидіяти незаконним вирубкам, виявляти випадки браконьєрства та осередки пожеж, підприємство закупило безпілотний літальний апарат.

Безпілотний комплекс «Лелека-100» від українського виробника, котрий також постачає БПЛА в зону АТО, обійшовся лісівникам в 300 тисяч гривень. Закордонний аналог БПЛА вартує від 60 тисяч євро.

За словами інженера з охорони та захисту лісу ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимира Яковенка, який проходив спеціальне навчання та отримав сертифікат, основним завданням комплексу є моніторинг лісових масивів на предмет виявлення пожеж та незаконних рубок.

«Радіус польоту «Лелеки-100» складає до 60 кілометрів, - говорить про характеристики апарату охоронець лісу. – В повітрі на одній батареї він може перебувати більше 2-ох годин. Робоча висота польоту до 1200 метрів. Завдяки зуму камери, з висоти 800 метрів можна добре розгледіти людину, а з висоти 400 метрів можна прочитати номер авто. Відео передається на екран у режимі он-лайн».

За словами Володимира Яковенка, в Дніпропетровській області, де він проходив навчання, для проведення подібних робіт залучають малу авіацію (легкомоторні літаки та гелікоптери). Вартість години польоту цієї авіації сягає 50 тисяч гривень. Вильоти на предмет виявлення пожеж проводять 2-3 рази на тиждень. Тож не важко підрахувати економічну вигоду від придбання бепілотника.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини