Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:28:17

30 екіпажів поліції патрулюють Чернігів щодоби

20.06.2017   15:09

Про роботу патрульної поліції у місті Чернігові за минулий рік та 6 місяців поточного року інформував на розширеній міській нараді начальник Управління патрульної поліції в місті Чернігові Департаменту патрульної поліції Олександр Леонов.

Він повідомив присутнім, яку роль відіграє патрульна поліція в органах Міністерства внутрішніх справ.

Так, у структурі МВС знаходяться:
- Державна прикордонна служба
- Державна служба з надзвичайних ситуацій
- Державна міграційна служба
- Національна гвардія
- Національна поліція України.

Управління патрульної поліції в місті Чернігові входить до складу окремого органу Національної поліції України - Департаменту патрульної поліції та перебуває в оперативному підпорядкуванні ГУНП в Чернігівській області.

На патрульну поліцію покладено виконання таких функцій:
- Вжиття заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку на вулицях міста.
- Своєчасне реагування на заяви та повідомлення від громадян в т.ч. на лінію «102».
- Регулювання дорожнього руху та здійснення контролю за дотриманням Правил дорожнього руху учасниками руху.
- Вжиття заходів з метою виявлення кримінальних та адміністративних правопорушень, припинення виявлених правопорушень.
- Управління патрульної поліції в місті Чернігові розпочало свою діяльність 19 лютого 2016 року.

За період своєї діяльності у місті Чернігові патрульною поліцією було опрацьовано 120 тисяч подій та звернень, що надійшли на лінію «102» та були внесені патрульними поліцейськими самостійно.

В середньому за місяць надходить 8 тис. звернень (7819), що становить 260 звернень на добу, або 8,6 звернень на 1 екіпаж, враховуючи, що знаходиться 30 екіпажів на добу.

Окрім реагування на виклики патрульними разом по лінії дорожнього руху і громадської безпеки, було складено 25 тисяч (25077) адміністративних матеріалів.

У середньому на добу складається за ст. 130 КУпАП та за ст. 124 КУпАП по 2,62 адміністративні матеріали. Частіше за все до адміністративної відповідальності особи були притягнені: за ігнорування правил зупинки та стоянки транспортних засобів, проїзд на заборонені сигнали світлофору, керування Т/З без належних документів, керування Т/З в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, ДТП, розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях та появу в громадських місцях в п’яному вигляді, куріння в громадських місцях, дрібне хуліганство.

За період діяльності патрульної поліції у місті були евакуйовані 314 транспортних засобів.

Патрульними поліцейськими виявлені 488 осіб під час вчинення кримінальних правопорушень та 70 осіб, що перебували у розшуку за вчинення кримінальних правопорушень. В середньому патрульною поліцією виявляється 1 особа на добу (1,05) при вчиненні кримінального правопорушення та 1 особа у тиждень, що знаходиться в розшуку за вчинення кримінального правопорушення.

Кримінальне законодавство громадянами у місті порушується в основному через крадіжку, зберігання наркотиків, пошкодження майна, незаконне поводження зі зброєю, грабіж, підробку документів, легкі тілесні ушкодження.

Управлінням також здійснюється діяльність у сфері громадської активності. Кожного дня проводяться публікації корисної інформації для громадян у соціальній мережі «Фейсбук», а також оперативна інформація щодо затримань.

Було проведено 153 профілактичних заняття в загальноосвітніх навчальних закладах на теми: «Правила поведінки на вулиці і побуті»; «Правила дорожнього руху»; «Відповідальність підлітків»; участь у проектах «ПОЛіС» (поліції і суспільство) компанії IREX; участь та висвітлення різноманітних освітньо-профілактичних заходах міста Чернігова, зокрема: «Місто професій».

Діяльність патрульної поліції у сфері безпеки дорожнього руху:
- Видано 56 вимог про усунення порушень норм і стандартів з безпеки дорожнього руху при утримані, ремонті, експлуатації вулиць, залізничних переїздів, споруд, технічних засобів регулювання дорожнього руху.
- Виявлено 640 недоліків в утриманні вулично-дорожньої мережі;
- Направлено 58 пропозицій до органів місцевої влади щодо вдосконалення організації дорожнього руху;
- Проведено 12 рейдів з Укртрансбезпекою;

Патрульна поліція також бере участь у роботі комісій: Комісія з безпеки дорожнього руху у місті Чернігові; Транспортна рада; Комісія по розміщенню тимчасових об’єктів та малих архітектурних форм (МАФів); Комісія розміщення рекламоносіїв.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.