Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:52:07

Родинним колом в селищі Десна: обласна акція "Єдина родина Чернігівщини"

07.06.2017   08:58

"Біда не зламала! Біда об’єднала!". Під таким гаслом 4 червня в селищі Десна Козелецького району відбулася соціальна акція "Єдина родина Чернігівщини", спрямована на підтримку родин, які втратили своїх синів, чоловіків чи батьків.

Організували захід за підтримки обласної державної адміністрації, Єдиного Волонтерського Центру та громадських організацій: «Єдина Родина Чернігівщини», «Ресурс», «Юридична Сотня», «Українська Асоціація Матерів».

У військовому містечку зібралися разом сім’ї загиблих воїнів АТО з різних куточків області: Бобровицького, Варвинського, Ічнянського, Козелецького, Куликівського, Носівського, Срібнянського, Талалаївського, Чернігівського районів та з міст Ніжина, Прилук і Чернігова (майже 100 дорослих та 45 діток).

Офіційна частина заходу розпочалася хвилиною мовчання на знак вшанування пам’яті загиблих воїнів-захисників України. З промовами виступили представники районних та міських осередків громадської організації «Єдина родина Чернігівщини». Вони обговорили позитивний та негативний досвід своєї діяльності, спільно шукали вихід із проблемних ситуацій.

— Наші досягнення — це результат об’єднання зусиль та колективної діяльності не одного року. Без підтримки інших громадських організацій та органів влади робота «Єдиної родини Чернігівщини» була б набагато складнішою — наголосив її голова Микола Шанський. Він подякував усім, хто доклав зусиль, аби зустріч пройшла в теплій родинній атмосфері і з користю для її учасників.

Директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Сергій Болдирев висловив вдячність усім волонтерам, які допомагають родинам загиблих та запевнив, що органи влади і надалі тісно співпрацюватимуть з громадськими організаціями у проведенні відповідних заходів.

Кілька тижнів тому «Єдина родина Чернігівщини» побувала в Новгород-Сіверському. Матері загиблих героїв зустрілися з учнями навчальних закладів міста на «Уроках мужності». Своїми враженням від цієї зустрічі учні поділилися у листах, які зачитала під час свого виступу начальник відділу управління освіти і науки облдержадміністрації Світлана Жук.

Про надання правової допомоги родинам загиблих учасників АТО розповіла представник громадської організації «Юридична сотня» Інна Батієнко. Вона порадила скористатися розробленою фахівцями «Юридичної сотні» Пам’яткою для учасників АТО, де доступно викладено інформацію про пільги членам сімей загиблих.

Також у рамках заходу освятили камінь, встановлений на місці, де буде пам’ятник загиблим бійцям АТО. Присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання та встановили лампадки, утворивши з них державний герб України.

Увазі учасників заходу була представлена виставка «Блокпост», організована головою правління міжнародної асоціації дослідників фортифікації «Цитадель» Павлом Нетьосовим. Виставка складається з тридцяти вітрин, заповнених предметами, зібраними на полі бою поряд із тілами загиблих українських військових. Представлені в експозиції кишенькові іконки, натільні хрестики, уривки документів, шеврони та інші особисті речі загиблих воїнів — страшні підтвердження жахіть, що відбуваються на сході України.

На території 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України учасники акції ознайомилися зі зразками зброї та військової техніки. Можливість залізти на танк та потримати в своїх руках справжню зброю особливо сподобалась дітям. Для них також організували спортивні заходи та провели курс молодого бійця.

Завершив зустріч яскравий концерт, підготовлений місцевими творчими колективами.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини