Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:35:35

Чернігівці за чисте довкілля: корисно, цікаво, енергійно

06.06.2017   14:56Агенцiя

Весело та пізнавально пройшов у Чернігові перший екологічний фестиваль «Життя в стилі ЕКО» вчора, 5 червня, на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Прибирання парку в ігровій формі, висадження реліктових цінних рослин, дитячі забави та локації відпочинку для дорослих — у такому незвичному форматі Департамент екології та природних ресурсів ОДА за підтримки Проекту Європейського Союзу «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ», спільно з Департаментом культури і туризму, національностей та релігій, Управлінням освіти і науки організував цьогорічне відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

— Чернігівщина багата на озера, річки та природоохоронні зони. Усе це потребує бережного ставлення від людей. Сьогоднішній фестиваль — чергове нагадування про те, що ми маємо, навіть відпочиваючи, не шкодити навколишньому середовищу, — зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Очільниця профільного департаменту Катерина Тканко має надію, що такий фестиваль стане традиційним для області. Наступного року він точно відбудеться, адже 5 червня 2018-го оголосять переможців обласного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє». До речі, конкурс теж проводиться вперше і стартував саме вчора. Участь можуть взяти охочі від 15-ти років у трьох номінаціях: «Найкраща фотографія екологічного спрямування», «Найкращий екологічний проект» та «Найкраща пропозиція по практичному екологічному заходу». Деталі на офіційному веб-сайті Департаменту екології та природних ресурсів ОДА.

Катерина Тканко:

— Сьогоднішній захід розрахований для кожного, від найстаршого до найменшого, — будь-які розваги на будь-який смак. Адже екологічний стиль життя та турбота про довкілля — це те, що не має залежати від віку, статі чи сфери діяльності.

У рамках фестивалю діяли майстер-класи: друге життя старих речей, цікавий світ рідин, лялька-мотанка, орігамі, фітодизайн, гончарне виробництво, кузня, боді-арт. Малечі пропонували відвідати контактний зоопарк та погратися на міні-ігрових майданчиках із живими ляльками. Для молоді — екологічний квест та аква-гейм.

Можна було і придбати сувеніри ручної роботи. Для тих, хто зголоднів, — смачний куліш та фіточай.

Крім того, святкової атмосфери додавали виступи творчих колективів області.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.