Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:16:48

На допомогу звільненим військовослужбовцям приходить "Ліга офіцерів"

06.06.2017   10:27Агенцiя

Навчальний центр громадської організації «Ліга офіцерів» у с.Гончарівське Черніг.обл. завершив виконання проекту "Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям ЗСУ" в межах співпраці України з НАТО.

На урочистому закритті  виступив менеджер програм НАТО –Україна г-н Крістофер Штаудт.

Мета даної діяльності – підтримка військовослужбовців ЗСУ та НГ у їх переході з військової до цивільної кар’єри. Студентами курсу стали військовослужбовці, що підлягають звільненню у найближчий рік або колишні військовослужбовці, що покинули ряди ЗСУ не давніше ніж 3 роки тому. Частина студентів є професійними військослужбовцями, що покинули ряди ЗСУ до 10 років тому, і пізніше були мобілізовані до АТО. Даним курсом забезпечено професійну перепідготовку; під час та після курсу надається підтримка у працевлаштуванні.

Проект спрямований на зниження впливу соціальних наслідків реформ оборонного сектору України. Таким чином, інтелектуальний потенціал колишніх офіцерів Збройних Сил України – слухачів курсів перепідготовки – буде ефективно використаний для їхньої успішної адаптації в цивільному суспільстві.

Для реалізації цього проекту в січні 2017 року було проведено моніторинг ринку праці в регіоні проживання кандидатів на навчання. Безпосередньо перед початком курсу менеджери Ліги офіцерів у Чернігівської області, спільно з командуванням військових частин Збройних Сил України відібрали військовослужбовців для проходження ними перепідготовки та отримання допомоги в працевлаштуванні. Як результат, була сформована група слухачів, що нараховує 24 чол.

Програма курсу  включає в себе 350 годинну підготовку. Щоб повністю відповідати викликам сьогодення, під час проведення перепідготовки офіцерів, для слухачів також проводяться тренінги з особистого розвитку, заняття зі складання й написання резюме та підготовки до співбесід з роботодавцями. До проекту також були залучені й приватні підприємці, які мають успішний досвід працевлаштування громадян

Прес-служба ГО «Ліги Офіцерів»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини