Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:44:06

На Чернігівщині відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди

06.06.2017   10:12Агенцiя

4 червня у с. Макіївка Носівського району Чернігівської області з нагоди Дня села відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди.

Штат підрозділу складає 8 чоловік особового складу. Цілодобове чергування будуть забезпечувати 2 вогнеборці, які зможуть оперативно виїхати за викликом. Територія обслуговування місцевої пожежної команди охоплюватиме 6 населених пунктів.

"Дуже приємно усвідомлювати те, що на Чернігівщині вже стало доброю традицією відкриття підрозділів місцевої пожежної охорони. Зокрема у серпні минулого року такий підрозділ почав функціонувати у с. Пакуль Чернігівського району. До цього часу найближча пожежна частина від села Макіївка знаходилася в райцентрі на відстані 45 км і у випадку виникнення пожежі рятувальники витрачали дорогоцінний час аби дістатися до місця пригоди. Створення таких команд дозволить мінімізувати час прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця пригоди, що в свою чергу збереже життя й майно людей, сприятиме більш оперативному реагуванню на пожежі та інші надзвичайні події. Подібна робота зі створення підрозділів місцевої пожежної охорони в інших населених пунктах області триватиме і надалі. Вітаю весь особовий склад підрозділу з початком нелегкої, проте такої важливої і потрібної громадянам роботи. Бажаю Вам успіхів, витримки, мужності у професійній діяльності та якомога менше тривожних викликів", - зазначив в своєму виступі начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Роман Гордовий.

У свою чергу, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова зазначила, що відкриття місцевої пожежної команди є дуже важливим кроком у розвитку та функціонуванні  Макіївської об’єднаної територіальної громади. За тісну співпрацю з громадою та вагомий внесок у створенні цього протипожежного формування Наталія Романова нагородила Романа Гордового Почесною грамотою облдержадміністрації.  

Після урочистого перерізання стрічки, почесні гості мали змогу оглянути приміщення підрозділу, ознайомитися з технікою та озброєнням рятувальників.

У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини