Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:32:04

31 травня – Всесвітній день без тютюну

31.05.2017   09:39Агенцiя

У цей день у всьому світі проходять акції щодо боротьби з курінням.

За даними вибіркового опитування домогосподарств, проведеного органами статистики в жовтні 2016р., на Чернігівщині  курить 170 тис. осіб, або кожен п’ятий у віці 12 років і старшому.

Серед курців майже половина (49%) мають цю пагубну звичку вже понад 20 років, 17% від – 16 до 20 років, 15% –від 6 до 10 років, кожен десятий – від 11 до 15 років  та стільки ж початківців. З числа осіб, що курять, більше третини викурюють від 16 до 20 сигарет за день, а кожен третій – від 6 до 10 сигарет.

У середньому щомісячно 1,8% грошових витрат домогосподарств області зникає із бюджету сім’ї разом із димом сигарет. Якщо до витрат на тютюн додати ще витрати на алкоголь, то ця сума в 2,3 раза перевищить щомісячні видатки родини на відпочинок і культуру.

Тютюнокуріння в значній мірі сприяє розвитку хвороб органів дихання. У минулому році в області від злоякісних новоутворень гортані, трахеї, бронхів, легенів померло понад 300 осіб.

Для порівняння: в Україні частка курців склала 19%, з яких більше третини курять понад 20 років. Найбільш поширена ця пагубна звичка серед населення Дніпропетровської, Кіровоградської та Одеської областей (25%–22%), а найменш – Хмельницької (12%). 


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.