Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:23:22

"Майбутнє дитини – майбутнє України"

31.05.2017   09:27

29 травня на Чернігівщині стартувала тижнева профорієнтаційна акція служби зайнятості «Майбутнє дитини – майбутнє України» приурочена до Міжнародного дня захисту дітей. Розпочали акцію Борзнянський, Варвинський та Козелецький районні центри зайнятості.

Так, у Борзні у районній бібліотеці фахівці служби зайнятості провели профорієнтаційний захід «Оберемо професію разом» для старшокласників гімназії ім. Пантелеймона Куліша. У Варві ж подібний захід відбувся на базі шкільної бібліотеки. А от у Козельці місцем зустрічі фахівців служби зайнятості та дітей став селищний парк.

Під час заходів у розважально-ігровій формі учасники ознайомилися з безмежним світом професій, дізналися які з них є популярними серед молоді, а які затребуваними на сучасному ринку праці, та отримали фахові поради про те, як зробити свідомий вибір професійного майбутнього.

Пізнавальною для дітей була й інформація про стан ринку праці та послуги служби зайнятості, зокрема, щодо сприяння в працевлаштуванні та можливості безкоштовного навчання з метою отримання професії. Діти пригадали приказки і прислів’я про працю та професії, відгадували загадки, виконували цікаві вправи, демонструючи ерудицію та кмітливість.

А ще із задоволенням пограли в ігри «Відгадай професію», «Хто є хто» тощо. Бажаючі мали змогу пройти профдіагностичне тестування та дізнатися про свої професійні нахили та здібності.

Того дня кожен учасник отримав крім орієнтира в світі професій, ще й заряд позитиву.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини