Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:16:35

Водія, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої постраждали діти, засуджено до 6 років позбавлення волі

23.05.2017   08:47

22 травня апеляційним судом області задоволено скаргу прокурора та скасовано вирок Городнянського районного суду, яким місцевого жителя засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть та тілесні ушкодження середньої тяжкості потерпілим) до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на 2 роки.

Судовим слідством установлено, що в серпні 2016 року обвинувачений,  керуючи власним автомобілем, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої постраждали малолітні діти.   Одна дитина від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події,  інша – з тілесними ушкодженнями була доставлена до лікувального закладу.

Водночас враховуючи суспільну небезпеку вчиненого злочину та не погоджуючись із призначеною мірою покарання прокурором ухвалений вирок  оскаржено до суду апеляційної інстанції.

Колегія суддів судової  палати у кримінальних справах апеляційного суду підтримала позицію прокуратури, визнала обвинуваченого винним у вчиненні  інкримінованого злочину та призначила суворіше покарання – 6 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом терміном на 3 роки.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини