Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:27:34

Поліція затримала автомобільного злодія

08.05.2017   11:40

Кримінальна поліція Чернігівського відділу поліції виявила та затримала серійного автовикрадача.

Протягом першого кварталу до Чернігівського відділу поліції надходили повідомлення про викрадення іномарок із замкнених гаражів.

Спосіб проникнення та характер скоєння злочину вказував на те, що це справа рук однієї й тієї ж людини або групи осіб. Об’єктами посягання виявилися «Opel Vectra» та «Geely». В обох випадках зловмисник не лише викрадав автівки, але й забирав усе, що знаходив у гаражі.

Через деякий час автомобілі знаходилися, але в інших районах міста і вже обкрадені. Злодій забирав навіть магнітоли та акустичні колонки.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів та за характером скоєних правопорушень поліцейські Чернігівського відділу поліції встановили, що до цих крадіжок причетний 50-річний чернігівець, неодноразово судимий за крадіжки та викрадення автотранспорту. До того ж, він ще й перебував у розшуку за скоєні раніше квартирні крадіжки.

Під час перевірки одного з автовокзалів міста поліцейські виявили та затримали підозрюваного, який вже зібрався виїхати з міста. Зловмисника було доставлено до відділу поліції.

В ході спілкування зі слідчим чоловік надав правдиві свідчення та повідомив, що замки відкривав підручними засобами, викрадене збував на ринках Чернігова або випадковим покупцям, а гроші витрачав на власні потреби.

За фактами викрадень відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), що карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі затриманий перебуває у слідчому ізоляторі. Досудове розслідування триває. Підозрюваний перевіряється на причетність до аналогічних злочинів.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини