Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:05:32

Леонід Кучма відвідав Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя

06.05.2017   10:26

Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна», що підтримує талановиту молодь, подарував піаніно Ніжинському державному університету імені Миколи Гоголя.

Президент України (1994-2005) Леонід Данилович Кучма сьогодні особисто разом із головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем, першим заступником голови Чернігівської обласної ради Валентином Мельничуком, народним депутатом України Валерієм Давиденко, міським головою Анатолієм Лінником відвідав цей навчальний заклад міста.

Зустрічав гостей ректор університету Олександр Григорович Самойленко: «Для нашого славетного, древнього університету – велика честь зустрічати таких високопоставлених гостей. Леоніду Даниловичу, Ви є прикладом людини, яка живе і працює на благо України і українського народу. Наш факультет культури і мистецтв існує із 1961 року. За цей час у нас вже багато випускників із всеукраїнським іменем. І Ваш подарунок, - це великий поштовх до ще більших висот та досягнень. Ми низько вклоняємося Вам за цінний подарунок і високу честь, якої ми удостоїлись».

Програма перебування гостей передбачала концертну програму за участі молодіжного хору «Світич», знайомство із експонатами Картинної галереї та Музею Миколи Васильовича Гоголя.

Леонід Данилович відмітив високий науковий потенціал університету та талановитість молоді: «Фонд «Україна» передбачає 105 стипендій для талановитої молоді, п’ять з них я обіцяю передбачити саме для вашого університету. Дай Бог успіхів вам та всій Україні на європейській арені».


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини