Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:14:45

Співпраця облради та Центру медико-соціальної та фізичної реабілітації інвалідів із порушенням фізичного розвитку "Інтеграція" триває

05.05.2017   11:20Агенцiя

Голова обласної ради Ігор Вдовенко вчергове відвідав Центр медико-соціальної та фізичної реабілітації інвалідів із порушенням фізичного розвитку «Інтеграція» та поспілкувався з його керівником Дмитром Соболєвим.

Перебуваючи у закладі, очільник представницького органу Чернігівщини ознайомився із перебігом ремонтних робіт у приміщеннях осередку духовного та фізичного духовної і фізичної допомоги та підтримки людей з обмеженими фізичними можливостям иобласті.

За словами Дмитра Соболєва, який, до речі, є позаштатним радником голови обласної ради саме із соціальних питань, останнім часом заклад суттєво оновив і покращив свою матеріально-технічну базу. В центрі з’явилися спеціальні тренажери, які дозволяють ефективно проводити реабілітацію інвалідів, кушетка для проведення мануальної терапії. Активно триває процес облаштування кімнат для відпочинку, санвузлів, а також подвір’я закладу. І все це вдалося зробити за досить короткий час власними силами та за сприяння небайдужих людей, серед яких і депутати обласної ради, фактично з нуля відновивши аварійне приміщення, де майже всі функціональні системи були виведені з ладу.

У ході розмови Дмитро Соболєв наголосив, що наразі в центрі гостро стоїть кадрова проблема, адже заклад для своєї ефективної роботи потребує кваліфікованих медичних працівників, реабілітологів. Наразі «Інтеграції» активно допомагають волонтери, проте це не дозволяє закладу ефективно працювати та у повній мірі забезпечувати соціальну та фізичну реабілітацію мешканців області. Потребують нагального вирішення і питання щодо забезпечення людей з обмеженими фізичними можливостями необхідними засобами реабілітації, медикаментами, візками та спеціальними матрацами. Не менш проблемним і болючим є транспортне забезпечення та підвоз людей до центру.

Ігор Вдовенко відзначив, що обласна рада у межах своїх можливостей та компетенції готова і надалі допомагати колективу у розв’язанні актуальних проблем та сприяти стабільній діяльності центру. Однак для цього, за словами голови обласної ради, колективу «Інтеграції» потрібно проаналізувати та підготувати повний перелік нагальних питань, вирішення яких перебуває у площині повноважень представницького органу, а також визначитись із першочерговими матеріально-технічних потребами закладу.

-  Найближчим часом ми остаточно узгодимо подальший алгоритм нашої співпраці, щоб Центр медико-соціальної та фізичної реабілітації інвалідів із порушенням фізичного розвитку «Інтеграція» якомога швидше запрацював на повну потужність, - підсумував Ігор Вдовенко.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини