Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:36:57

Підбито підсумки роботи центрів з надання безоплатної правової роботи за 1-й квартал

03.05.2017   15:02Агенцiя

28 квітня у м. Чернігів відбувся круглий стіл на тему «Результати роботи за перший квартал центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги».

На заході були присутні директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Олеся Пирковська, директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко, директор Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бригинець, директор Менського місцевого центру з надання БВПД Анатолій Єрмоленко, а також громадські діячі, адвокати та представники засобів масової інформації.

Вступне слово сказала директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Ірина Протченко. Вона подякувала присутнім за співпрацю і плідну роботу у цьому кварталі.
Її слова доповнив начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, який підкреслив, що працювати з центрами надання БВПД це насправді дуже приємно і результативно.

Про результати роботи Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області розповіла заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська. Вона зазначила, що за 1-й квартал у кримінальному процесі було 103 випадки захисту осіб, затриманих за підозрою у скоєнні злочину; 15 - випадків захисту осіб, до яких застосовано адміністративні затримання або арешт; 254 - випадків захисту за призначенням у кримінальних провадженнях; 48 - випадків захисту за призначенням у кримінальних провадженнях.

Результати роботи Чернігівського МЦ з надання БВПД презентував директор центру Володимир Бобруйко. В своєму виступі він зауважив, що за поточний період до центру звернулося 1042 особи з них: громадяни України — 103 та 11 іноземців.

Якщо говорити за статевою різницею, то: чоловіки — 419 (40 %) та жінки — 623 (60 %). За віком на момент звернення: до 18 років — 7 (1 %), від 18 до 35 років — 237 (22 %), від 35 до 60 років — 498 (48 %) та понад 60 років — 300 (29 %).
Більш докладніше ви можете дізнатися передивившись презентацію тут.

Про роботу Менського МЦ з надання БВПД розповів директор Анатолій Єрмоленко. Він підкреслив, що за 1-й квартал до центру звернулося 680 клієнтів (854 звернень) з них: до 18 років – 5 осіб, від 18 до 35 – 131 особа, від 35 до 60 – 378 осіб, від 35 до 60 – 166 осіб.

Директор Ніжинського МЦ з надання БВПД Володимир Бригинецьрозповів, що за 1-й квартал було зареєстровано 2137 звернень клієнтів, 1880 особам було надано правову консультацію, 257 із низ написали письмову заяву про надання БВПД
Наприкінці зустрічі присутні надали вичерпні відповіді на всі запитання та окреслили пріоритетні завдання на другий квартал.

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини