Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:24:42

Поліція викрила кримінальне правопорушення у бюджетній сфері

03.05.2017   10:46

Управлінням захисту економіки в Чернігівській області під час відпрацювання використання коштів інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку області викрито факт розтрати бюджетних коштів під час державних закупівель.

Наприкінці минулого року між Борзнянською міською радою та комерційним товариством за результатами відкритих торгів було укладено 2 договори підряду щодо проведення поточного ремонту місцевого дитсадку на загальну суму 1,3 млн. грн.

Тоді ж були складені та підписані акти приймання виконаних будівельних робіт, на рахунок виконавця робіт Борзнянською міською радою було перераховано бюджетні кошти в сумі 1,3 млн. грн., хоча проведені роботи були набагато завищені.

Проведеною ревізією Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області встановлено, що сума, вказана в актах виконаних робіт з поточного ремонту дитячого садка в м. Борзна, завищена на 170 тисяч гривень.

Зловживаючи службовим становищем, посадові особи Борзнянської міської ради та службові особи комерційного товариства внесли та затвердили недостовірні відомості в актах виконаних робіт, що призвело до привласнення бюджетних коштів в сумі 170 тисяч гривень.

В рамках кримінального провадження поліцією проведено санкціоновані обшуки в приміщеннях Борзнянської міської ради, підрядної організації та за місцем мешкання директора комерційного товариства. Вилучено документи та інші докази, які встановлять істину у кримінальному провадженні.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Управління захисту економіки в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.