Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:37:28

Під головуванням прокурора області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

29.04.2017   08:57Агенцiя

28 квітня, під головуванням прокурора області Володимира Комашка за участю керівників обласних правоохоронних відомств, місцевих прокуратур, начальників територіальних відділів та відділень поліції проведено координаційну нараду щодо ефективності взаємодії правоохоронних органів області у сфері протидії злочинності, у тому числі її організованим проявам.

Відкриваючи захід прокурор області зазначив, що в умовах реформування системи правоохоронних органів найбільш важливим є завдання посилення протидії, як в цілому злочинності, так і окремим її видам. Вжиті правоохоронцями з жовтня минулого року організаційно-практичні заходи сприяли досягненню окремих позитивних зрушень.

Зокрема, скоординованими зусиллями упродовж четвертого кварталу 2016 року після невпинного зростання стабілізовано рівень злочинності. Позитивну динаміку збережено і у поточному році.

Зберігається тенденція до зменшення особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень, зокрема злочинів проти власності, у тому числі крадіжок, грабежів, розбоїв. Учетверо менше обліковано дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками.

Прокурор області відмітив, що відсоток розкриття кримінальних правопорушень за підозрою та за остаточними результатами досудового розслідування є вищим від середнього по державі.

За належного процесуального керівництва органів прокуратури області слідчими поліції за результатами розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з незаконною порубкою лісу, з початку дії Кримінального процесуального кодексу України до суду направлено 23 обвинувальні акти, із яких  15 – із липня 2016 року або понад 65%.

Звернув увагу присутніх, що з направлених до суду у поточному році по державі 17 обвинувальних актів про злочини, вчинені працівниками державної кримінально-виконавчої служби, 2 (майже 12%) здобуток Чернігівської області.

Забезпечено високий рівень відшкодування збитків, у тому числі завданих кримінальними правопорушеннями інтересам держави, у кримінальних провадженнях органів фіскальної служби (862 тис грн, або 100%).

Водночас прокурор області зауважив, що повною мірою подолати негативні тенденції у структурі та динаміці злочинності не вдалося, що вимагає подальшого удосконалення співпраці правоохоронних органів.

Наголосив на необхідності активізації розслідування кримінальних проваджень, зокрема на пріоритетних напрямах: у бюджетній сфері, з питань земельних відносин, щодо незаконної порубки лісу, тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя, здоров’я особи та посилення профілактичної роботи правоохоронних органів з вказаного питання.

Потребує активізації робота з виявлення та профілактики корупційних правопорушень, адже протидія корупції – один із пріоритетних напрямів діяльності всіх правоохоронців.

Координаційні повноваження прокурорів також повинні бути спрямовані на досягнення реальних результатів у протидії організованій злочинності.    

Негайних якісних змін вимагає профілактична робота підрозділів в поліції превентивної діяльності. Попередження поширення насильства та жорстокості у підлітковому середовищі потребує прийняття додаткових узгоджених і системних заходів.

Заступники прокурора області у своїх доповідях окреслили коло актуальних питань, які необхідно першочергово вирішити.

Керівники правоохоронних відомств у співдоповідях інформували про вжиті заходи, шляхи активізації боротьби зі злочинними проявами в регіоні.

Підводячи підсумки наради, керівник відомства Володимир Комашко  наголосив, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян в регіоні.

За підсумками наради узгоджено першочергові спільні заходи, спрямовані на утвердження законності та протидії злочинності на Чернігівщині.


Прес-служба  прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини