Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:21:15

29 квітня – відкриття туристичного сезону в Чернігові

28.04.2017   10:12

В Чернігові 29 та 30 квітня на Валу, Алеї Героїв, Красній площі та біля Катерининської церкви відбудуться різноманітні заходи з нагоди відкриття туристичного сезону.

План заходів та інші організаційні питання обговорювались 27 квітня в Чернігівській міській раді на засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення святкових заходів з 29 квітня до 28 травня за участю заступника міського голови Ольги Хоніч.

У нараді взяли участь представники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, департаменту культури і туризму, національностей та релігій та спорту облдержадміністрації, а також правоохоронних органів.

Як вже повідомлялося раніше, цього року туристичний сезон урочисто відкриється фестивалем «Дерун-фест» 29 квітня о 14-й годині на Красній площі.

За словами головного режисера фестивалю, начальника військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України Олександра Шевчука, 29 квітня у різних локаціях запланована насичена історико-культурна програма заходів, серед яких: цікава концертна програма, козацькі розваги та різноманітні майстер-класи, дитяча програма, виставки творчих робіт, а також святкова торгівля та встановлення рекорду з випікання дерунів. Крім того, ввечері о 20-й годині відбудеться відкриття сезону фаєр-шоу в рамках фестивалю «Нічні вогні Чернігова».

Наступного дня, 30 квітня, для чернігівців та гостей міста будуть представлені виступи спортсменів та дитячих танцювальних колективів, концертна програма, працюватимуть фуд-зона, дитячі та літературні локації та ін.

Учасники наради звернули особливу увагу на питання забезпечення благоустрою та впорядкування місць проведення заходів, а також забезпечення охорони правопорядку в обласному центрі.

За словами Ольги Хоніч, на даний час на Красній площі вже встановлюється сцена та будиночки, з яких буде здійснюватися святкова торгівля, у зв’язку з цим проїзд через площу перекритий. У вихідні дні під час проведення святкових заходів, які проходитимуть протягом травня, Красна площа кожного разу перекриватиметься, а вже в понеділок проїзд через площу буде відкритий.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини