Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:17:40

Чернігівці, які не мають приладів обліку, платитимуть за воду в середньому на 15% більше

24.04.2017   11:16

Виконавчий комітет Чернігівської міськради затвердив нові нормативи питного водопостачання для споживачів КП "Чернігівводоканал".

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради прийняв рішення щодо затвердження нормативів питного водопостачання для споживачів КП "Чернігівводоканал", у домогосподарствах яких не встановлені лічильники води.

Як розповів на виконкомі керівник КП "Чернігівводоканал" Сергій Малявко, востаннє нормативи споживання води у місті затверджувались у квітні 2014 року. Необхідність введення нових пов'язана, перш за все, з тим, що фактичне водоспоживання населення, яке не має приладів обліку, суттєво перевищує діючі норми водоспоживання.

Під час обговорення даного питання зазначалося, що підвищення нормативів спонукатиме населення міста до ощадливого витрачання води та встановлення лічильників.
Читайте також: Гройсман застеріг місцеву владу від перегляду тарифу на воду

Нові нормативи почнуть діяти з 1 травня. Міський голова Владислав Атрошенко підрахував, що після цього один споживач, у середньому, платитиме 88 грн. на місяць замість 69 грн.

У лютому ц.р. Чернігівська міськрада на 16-й сесії затвердила "Програму встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки", орієнтовану на тих, хто отримує субсидію. На сьогодні документи на участь у ній (тобто, встановлення лічильників за кошти міського бюджету) надали близько 800 абонентів.

До речі, відсоток встановлення індивідуальних водолічильників у Чернігові нижчий, ніж у багатьох інших містах України і становить 68%.


За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини