Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:05:45

Велика шкода маленьких батарейок

10.04.2017   17:05Агенцiя

Щорічно більше 4,5 тис. тонн батарейок ввозиться до України. Нажаль, 99% з них потрапляє до смітників та сміттєзвалищ після використання.

Накопичення шкідливих відходів є джерелом тривалого негативного впливу на екологічний стан регіону та здоров’я людей.Хвороби, що викликають кадмій, свинець і ртуть, які містяться у батарейках – опорно-рухового апарату, серця, головного мозку і, навіть, онкологічні.

Задля вирішення проблемиіз забруднення навколишнього середовища шкідливими відходами побутового походження, свій досвід об’єднали партнерські організації з Чернігова, Чернівців, Рівного та міста Добропілля Донецької області.

8 та 9 квітня у Чернігові відбулосянавчання громадських активістів за темою адвокації та напрацьований план спільних компаній.

Проект Міжрегіональної громадської екологічної ініціативи «ЛІНЕЯ», що виконуються в рамках Української регіональної платформи громадських ініціатив за адмініструванням ГО “MART” та фінансової підтримки Європейського союзу покликаний залучити до співпраці органи місцевого самоврядування та об’єднати громаду навколо вирішення спільної екологічної проблеми.

Ініціатором проекту виступили еко-активісти Чернігова. Безбордько Сергій розповів про трирічний досвід ГО “Еко Місто” у адвокації та просвітницькій діяльності. Екологічна гра для школярів Eco Battleта індивідуальна мотивація дітей до екологічної поведінки залучає до збору відпрацьованих батарейок усю родину. 150 000 відпрацьованих батарейок було зібрано волонтерами за минулий рік. Ця цифра у 20 разів перевищує середній показник по Україні.

Порожняк Вікторія – представник ГО “Регіональний центр євроінтеграційних процесів”з міста Рівнепрацює у сфері запобігання корупції серед студентської молоді. По поверненні дівчиною буде розпочата адвокаційна компанія із захисту правна чисте навколишнє середовище. Просвітницькі та інформаційні акції про поводження із використаними батарейками пройдуть увищих навчальних закладах міста Рівне.

Скобєєв Олексій, керівникГО “Міжнародний рух Еко-культура” зЧернівцівсвою діяльність зосереджує на просвітництві та організації екологічних виховних заходів для молоді. Активіст розповів про наміри розробити Еко Карту України, яка б надала зручний доступ громаді партнерських міст до існуючої екологічної інфраструктури.

Юрій Внуков – громадський активіст з міста Добропілляразом з активістами Клумбного рухупосадили більше двох тисяч дерев для озеленення та ревіталізації закинутих териконів у минулому році. Надихнувшись успішним досвідом однодумців, хоче долучити до збору відпрацьованих батарейок школярів свого міста.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини