Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:36:37

За позовом прокурора прининено незаконне використання підприємцем 100 га землі закладу освіти вартістю 2,4 млн. грн.

03.04.2017   08:06Агенцiя

Органами прокуратури області постійно вивчається законність договорів, предметом яких є земельні ділянки закладів освіти, надані у користування для навчальних цілей.

Як встановлено, у 2016 році професійним аграрним ліцеєм, шляхом укладення договору про надання послуг у вирощуванні зернових культур, фактично передано місцевому фермерському господарству право користування земельною ділянкою державної форми власності площею 100 га вартістю 2,4 млн. грн.

Земля суб’єктом господарювання використовувалася для здійснення підприємницької діяльності (вирощування сільськогосподарських культур).

Вказаний договір суперечить вимогам закону, оскільки укладений поза межами повноважень, без належного погодження із Міністерством освіти та науки України, з метою приховання удаваного правочину – договору оренди земельної ділянки.

Здійснюючи функцію представництва інтересів держави прокуратура області звернулася до господарського суду з вимогою визнати недійсним укладений правочин. Під час розгляду справи в суді сторони уклали угоду про припинення дії  спірного договору в добровільному порядку.

Відтак завдяки вжитим прокурором заходам представницького характеру права держави поновлено.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.